20 Квітня 2024, 12:08 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Вибраних творів» Миколи Зерова - 21 Квітня 2015

Презентація «Вибраних творів» Миколи Зерова

Категорія: «Події»
Дата: 21 Квітня 2015 (Вівторок)
Час: 15:00
Місто: Київ
Місце: Національний Музей Літератури України
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 11
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1184


21 квітня о 14:30 у Національному музеї літератури України відбудеться презентація «Вибраних творів» Миколи Зерова, а також урочисте відкриття виставки, присвяченої 125-річчю від народження видатного поета-неокласика, перекладача, критика і теоретика літератури.

На виставці експонуватимуться книжки, рукописи, світлини з сімейного архіву Зерових.
На презентації виступлять: Марина Зерова, Ростислав Семків, Володимир Панченко, а поезії читатиме акторка Галина Стефанова й учні київських шкіл.


В рамках заходу відбудеться презентація вибраних твори Миколи Зерова (1890—1937) — поета, літературознавця, критика, лідера «неокласиків», відомого майстра сонетної форми та перекладача античної поезії. Видання містить дві авторські прижиттєві поетичні збірки «Антологія римської поезії» й «Камена», а також вибране з підготовленої ним рукописної збірки «Сонети і елегії». Літературознавчий доробок представлено так само двома книжками, що вийшли ще за життя М. Зерова: «До джерел» та «Від Куліша до Винниченка». До збірника ввійшли листи, спогади, літературно-критичні статті про письменника й багата бібліографія. 

Книга стане у пригоді студентам, викладачам, широкому колу зацікавлених осіб. Видання може бути використане як навчальний посібник. Упорядник - Володимир Панченко.


21 квітня. Початок о 14:00. 
Київ, Національний Музей Літератури України, вул. Богдана Хмельницького, 11.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar