29 Березня 2024, 16:34 | Реєстрація | Вхід
/ «Не сподівайтеся позбутися книжок» Презентація - 20 Квітня 2015

«Не сподівайтеся позбутися книжок» Презентація

Категорія: «Події»
Дата: 20 Квітня 2015 (Понеділок)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1190


Книга Умберто Еко та Жан-Клода Кар’єра «Не сподівайтеся позбутися книжок» - це книжка-розмова, книжка-обговорення, книжка, що провокує та інформує. І саме навколо цієї книжки відбудеться розмова між Іриною Славінською, яка переклала «Не сподівайтеся позбутися книжок» українською, та Юрієм Макаровим. Презентація відбудеться у понеділок, 20 квітня, в київській Книгарні «Є». 

Ця книжка насичена фактами, роздумами та інтерпретаціями. І, власне, про факти, майбутнє і минуле книг, любов до них і узалежнення від них, приватні історії та колективні настрої йтиметься у рамках розмови-презентації. 


«Не сподівайтеся позбутися книжок» - це не погроза сучасних європейських інтелектуалів Умберто Еко та Жан-Клода Кар’єра, а іронічне застереження, оперте на досвід тривалого книгокористування. Життя серед давніх і сучасних видань, пошуки інкунабул, епізоди випадкового успіху чи несподіваної втрати, ретельність добору власних книгозбірень постають в бесіді, до якої хочеться долучитися – часом посмішкою, часом реплікою. Читач-книголюб не лишиться пасивним спостерігачем, бо все, що обговорюється в діалозі, так чи інакше заторкує і його власне ставлення до написаного, виданого, обговореного й оціненого.

Учасники презентації:

  • Ірина Славінська – перекладач, літературознавець, журналістка.
  • Юрій Макаров – журналіст, документаліст, письменник.

20 квітня. Початок о 18:00. Вхід: вільний
м. Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar