20 Квітня 2024, 17:44 | Реєстрація | Вхід
/ «МАЙДАН ТАХРІР». Презентація книжки Наталі Гуменюк - 8 Квітня 2015

«МАЙДАН ТАХРІР». Презентація книжки Наталі Гуменюк

Категорія: «Події»
Дата: 08 Квітня 2015 (Середа)
Час: 20:00
Місто: Київ
Місце: Центр візуальної культури
Адреса: вул. Глибочицька, 44 (2-ий поверх)
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1347


8 квітня у Центри візуальної культури відбудеться перша презентація збірки репортажів Наталі Гуменюк «Майдан Тахрір. У пошуках втраченої революції» (видавничий проект Центру візуальної культури та «Політичної критики»).



«Майдан Тахрір» - збірка репортажів Наталі Гуменюк, написаних під час її подорожей Близьким Сходом у часи революційних перетворень. Героїв цієї книжки - активістів і музикантів, блогерів і кібердисидентів, військових та ісламістів, художників та повстанців - об'єднує досвід демократичного повстання проти влади. Тексти, написані урозпал "арабської весни", безпосередньо резонують із досвідом українського суспільства після Майдану.

«Призвичаєні до «оксамитових» революцій аналітики, політологи, медійники нерідко розглядають нинішні повстання за стандартним принципом: на місці поганого диктатора мала б з’явитися хороша опозиція. Неотримання прем’єрського крісла – автоматичний програш. Тоді як серед самих арабських революціонерів помічаю куди менше розпачу й зневіри. // Особливість арабських перетворень у тому, що йдеться не про зміну лихої влади на добрих опозиціонерів. Мета – змінити правила гри або принаймні змусити грати за правилами будь-кого, хто очолить країну. Громадяни розуміють, що думати, ніби ісламісти, які скористалися з революцій, чи військові, які, наприклад, у Єгипті контролюють фінансові потоки, поступляться кермом, – наївно. Однак потроху, хай інколи в ситуації «два кроки вперед, один назад» система поступається, оскільки все-таки не може не слухати і не звертати уваги на громадян.»  Зі вступу до книги «Майдан Тахрір»


Наталя Гуменюк – українська журналістка, співзасновниця Hromadske.TV, очолює проект Hromadske International. Висвітлювала події у понад 50 країнах світу. З 2001 року працювала журналісткою-міжнародницею на різних українських телеканалах. З 2011 року як фрілансерка висвітлювала протести в різних регіонах світу, досліджуючи розвиток суспільства в умовах конфліктів та революцій. Упродовж останнього року готує репортажі про ситуацію в Криму та на Донбасі, а також зовнішні відносини України. 

Презентація відбудеться за участі авторки. Модератор - Олексій Радинський

8 квітня. Початок о 19:00. Вхід: вільний.
Київ, Центр візуальної культури, вул. Глибочицька, 44 (2-ий поверх)
Контакти: 0631481204 (Назарій Совсун), 0674422389 (Олексій Радинський)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar