24 Квітня 2024, 21:32 | Реєстрація | Вхід
/ Книжка Олександра Бойченка «Більше/Менше» у Чернівцях - 1 Квітня 2015

Книжка Олександра Бойченка «Більше/Менше» у Чернівцях

Категорія: «Події»
Дата: 01 Квітня 2015 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Чернівці
Місце: Літературний целанівський центр
Адреса: вул. О. Кобилянської, 51
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: Lilia_Shutiak
Кількість переглядів: 1073


1 квітня о 18:30 у Літературному целанівському центрі (м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться презентація нової книжки публіциста і перекладача Олександра Бойченка «Більше/Менше». Модератор: Лілія Шутяк. 



Роль інтелектуала в Україні та світі, сенс іронії, нацистський і комуністичний тоталітарні режими в зображенні Тадеуша Боровського і Ґустава Герлінґа-Ґрудзінського, Тарас Шевченко очима Григорія Грабовича, Іван Франко очима Ярослава Грицака, Леся Українка очима Оксани Забужко, Юрій Андрухович очима Карла-Йозефа Цумбруннена, але також Майдан і пореволюційна розгубленість, примирення з Польщею і війна з Росією, Крим і Донбас – ось неповний перелік тем, більшою чи меншою мірою заторкнутих у цій збірці.


Олександр Бойченко — літературний критик, перекладач, есеїст, кандидат філологічних наук, у 1997—2010 доцент Чернівецького університету. Перший лауреат «Книжки року» у номінації найкращий медіакритик. Лауреат премії «Книжка року» («Щось на кшталт шатокуа», 2003, художня есеїстика), член журі тієї ж премії (вийшов у 2002). Стипендіат програми міністра культури Польщі «Gaude Polonia», переклав з польської роман Даніеля Одії «Тартак» і твори Марека Гласка, Юзефа Гена, Лешка Колаковського, Анджея Стасюка, Ольги Токарчук; з російської – роман Віктора Єрофєєва «Хороший Сталін» та деякі есеї Ігоря Померанцева із збірки «КҐБ та інші…».


1 квітня | Початок о 18:30 | Вхід: вільний.
м. Чернівці, «Літературний целанівський центр», вул. О. Кобилянської, 51


0 коментарів

Залишити коментар

avatar