17 Квітня 2024, 00:31 | Реєстрація | Вхід
/ Лекторій «Як писали класики: Маріо Варґас Льоса» - 28 Березня 2015

Лекторій «Як писали класики: Маріо Варґас Льоса»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 28 Березня 2015 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: 70 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1143



«Центр літературної освіти» започатковує лекторій «Як писали класики». Провідні літературознавці й письменники розкажуть про правила письма, літературні концепції та письменницькі техніки, котрим вчили визнані класики літератури. Перша лекція відбудеться в Києві 28 березня, і героєм стане Нобелівський лауреат – Маріо Варґас Льоса.


 
Програма лекторію складається з 10 лекцій, кожна з яких відбуватиметься щомісяця. Слухачі лекторію дізнаються про літературні техніки і прийоми, письменницький інструментарій, котрим користувалися класики української та світової літератури. Також лектори розкажуть про погляди на літературу і мистецтво, які активно висловлювали класики у своїх працях, статтях, книжках.

Кожен письменник, лекції яким будуть присвячені, має багато матеріалу, що можна об’єднати під рубрикою «поради молодим письменникам». Уся інформація систематизована і проаналізована лекторами й буде викладена у доступній формі під час лекторію.
 
Автор першої лекції «Як писали класики: Маріо Варґас Льоса» – Ростислав Семків – літературознавець, видавець, перекладач, публіцист, директор видавництва «Смолоскип», викладач в «Києво-Могилянській Академії».
 
Тривалість лекції – 2 години.



Маріо Варґас Льоса – лауреат Нобелівської премії з літератури 2010 року. Перуанський шістдесятник і, природно, дисидент. Більшість його книг спричиняли скандал і, як наслідок, здобували значну популярність. Це романіст, який знає, як писати, й активно висловлює свої погляди на літературу. «Твір, як паразит, що оселяється в мозку письменника, - писав Льоса, - і є лише один спосіб перемогти цього паразита: перетворити його на роман».
 
Як взяти участь? 

Щоб відвідати лекцію, обов’язкова попередня реєстрація. Прийом заявок триває до 27 березня включно. Кількість місць обмежена. Вартість лекції – 70 грн.
 
Дата і час: 28 березня (субота), початок о 17:00.
Місце: Музей книги і друкарства України (Київ, вул. Лаврська, 9, корп. 9).
Детальніше про лекторій читайте за посиланням: http://facebook.com/events/1530392060554978/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar