29 Березня 2024, 08:21 | Реєстрація | Вхід
/ Вистава «АЛЬБЕРТ, або Найвища форма страти» - 15 Березня 2015

Вистава «АЛЬБЕРТ, або Найвища форма страти»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Березня 2015 (Неділя)
Час: 19:00
Вартість: 90-290 грн.
Місто: Київ
Місце: Національна Музична Академія України ім. Чайковського
Адреса: вул. Архiтектора Городецького 1-3/11
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1083


Учасники: Юрій Андрухович / Уляна Горбачевська / Марк Токар 
відео: vj-group «CUBE» / звук: Віктор Новожилов / графіка: Анатолій Бєлов 
ідея проекту: Оля Михайлюк 

Про виставу


Юрій Андрухович: «Вистава «Альберт» створена за моїм однойменним оповіданням, що колись увійде до збірки про видатних нечестивців усіх часів. У центрі нашого дійства — історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров'ю угода чомусь не спрацювала — й певного осіннього дня року 1641-го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок…» 

Ця вистава — гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії письменника, що проявляється тут не лише як автор текстів, але і як співак, і як актор, з чудовими музикантами. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка, що оживає під час вистави.

Уляна Горбачевська:
«Новий вимір — музика, спровокована текстом… Графіка, фрі-джаз, література, традиційна музика, театр. Кожен прийшов у проект зі своєї території і розповів історію у свій спосіб. Як не дивно, це якраз і спрацювало. Ми творимо разом, взаємодіємо, але не змішуємось… якось так.»

Любов Якимчук:
«Із середньовічного сюжету просвердлені «дірки» в сучасність (алюзії та натяки), комбіновані стилістично різні мелодії та пісні. Ця інтертекстуальність втягує у гру глядача, спонукаючи його до співтворчості… Після вистави публіка аплодує стоячи... катарсис пережили навіть ті, хто думав, що вже не здатен відчувати щось подібне від сучасного мистецтва.»

Юрій Андрухович:
«Ідея поєднати саме цей текст із саме такими виконавцями та саме такою візуалізацією — це щось більше і значніше, ніж просто режисура. Це створення особливого мистецького синтезу, відкривання потаємних можливостей тексту, про які не здогадувався навіть я, його автор.»


15 березня, субота. Початок о 19:00.
Київ, НМАУ ім. Чайковського, вул. Архiтектора Городецького 1-3/11
Квитки: 90-290 грн - parter.ua, kiev.karabas.kom, 1001bilet.com.ua та в театральних касах міста.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar