23 Квітня 2024, 22:11 | Реєстрація | Вхід
/ Курс creative writing «Творчопис» у Києві - 28 Лютого 2015

Курс creative writing «Творчопис» у Києві

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 28 Лютого 2015 (Субота)
Час: 11:00
Вартість: 400 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: вул. Лаврська, 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: olha_honchar
Кількість переглядів: 1431


Запрошуємо всіх бажаючих потренувати письменницькі м’язи на курсі creative writing «Творчопис», що відбудеться 28 лютого – 1 березня в Києві. Найкращі учасники проекту виступлять на першому в Україні Міжнародному фестивалі оповідання «Intermezzo» у Вінниці. 



Creative writing (творче писання) — найпоширеніша світова практика освіти для письменників. Чи не усі успішні західні автори вивчали creative writing в університетах чи на спеціальних курсах. «Творчопис» — це програма, розроблена українською мовою спеціально для українських авторів. Російськомовні українські письменники також запрошуються до участі. 



У програмі передбачена внутрішня робота над усвідомленням власного «письменницького голосу», трохи теорії, багато обговорень і вправлянь (виконання творчих письмових завдань) у красному письменстві.

Курс складається з двох чотиригодинних занять. За 8 годин активної роботи, ви отримаєте відповіді на свої запитання, позбудетеся страхів, дізнаєтеся про теоретичні засади написання короткої прози, поділитеся своїми міркуваннями щодо авторської інтуїції, натхнення, конструювання сюжету, персонажів та інших важливих речей, але головне — багато вправлятиметесь практично, розвиваючи свої письмові навички та (за умови виконання домашнього завдання) матимете готове оповідання всього за два дні! 



Найкращі учасники курсу виступлять на першому в Україні Міжнародному фестивалі оповідання «Intermezzo» у Вінниці (22-14 травня 2015 р.): Фестиваль присвячений постаті видатного українського письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського (1864, Вінниця-1913) та 150-й річниці від дня його народження. Фестиваль "Intermezzo” покликаний прислухатися і говорити, артикулювати соціальні проблеми засобами мистецтва, залучати широкі кола фахівців та зацікавлену аудиторію до активної трансформації українського суспільства. Програма фестивалю складатиметься, насамперед, із зустрічей з митцями, авторських читань та кінопоказів у різних локаціях міста та околиць, відкриваючи відвідувачам багату культурну та історичну спадщину Вінниці; а також із воркшопів для молодих письменників, сценарних лабораторій, цікавих культурологічних лекцій, дискусій, музично-літературних та трансмедійних перформансів, книжкових презентацій, вечорів поезії, виставок і т.д 


Курс розробила і проводить Ірина Вікирчак — менеджерка культури, промоутерка літератури. Працювала виконавчою директоркою Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz» (фестиваль, видавництво, резиденція) у 2010-2013 роках. Як видавець та організатор промо-подій працювала із О. Забужко, Ю. Андруховичем, Т. Прохасько, Ю. Іздриком, А.Любкою та іншими відомими українськими авторами. У різний час отримувала стипендії на навчання у США та Німеччині. Останніх півроку працювала у Варшаві як учасниця програми Міністра культури Польщі Gaude Polonia. Авторка двох поетичних книжок. Була гостем літературних фестивалів у Німеччині, Швейцарії, Колумбії, Греції.

Запрошений лектор: 


Олександр Вешелені — літературознавець, перекладач, арт-менеджер. Закінчив українську філологію та аспірантуру Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, де зараз викладає на кафедрі української літератури. Досліджує українську еміграційну літературу повоєнної доби, творчість Миколи Хвильового та Івана Світличного. Перекладає з угорської. Координатор літературно-мистецьких подій у вінницькій Книгарні "Є”, співорганізатор конференцій TEDxVinnytsia.



Для участі у курсі "Творчопис" потрібно заповнити реєстраційну анкету та сплатити оргвнесок у розмірі 400 грн. По закінченню курсу кожен учасник отримує електронний сертифікат. Прийом заявок триває до 27 лютого включно.

Реєстраційна анкета: http://goo.gl/VbntZT

Подія у Facebook: http://goo.gl/1oWdRq


Дати, місце, час проведення: 28 лютого – 1 березня 2015 р. 
м. Київ, Музей книги і друкарства України, вул. Лаврська, 9. З 10:00 до 14: 00 год. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar