28 Березня 2024, 22:41 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Війна, що змінила Рондо» - 11 Лютого 2015

Презентація книжки «Війна, що змінила Рондо»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Лютого 2015 (Середа)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1763


11 лютого в Києві відбудеться презентація однієї з перших новинок «Видавництва Старого Лева» у 2015 році, унікальної і дуже важливої дитячої книжки «Війна, що змінила Рондо», яку написала та проілюструвала творча майстерня «Аґрафка». 

Про те, чи говорити і як говорити з дітьми про війну, про відмінність сприйняття дитячого і дорослого, про пріоритети та ідеї, про війну, пам’ять, мир і боротьбу розповідатимуть на презентації Романа Романишин та Андрій Лесів. Модераторка - Богдана Матіяш.



Рік, що минає, був дуже і дуже непростим для нас всіх. І теми та розмови, які здавалися нам дуже далекими і зовсім не для дитячих вух, оселилися в наших родинах. Як би ми не хотіли вберегти наших дітей і самих себе від війни та розмов про неї, вона занадто близько, щоб просто заплющити на це очі. Книжка, яку створила «Аґрафка», дає змогу поговорити з дітьми про війну мовою (і текстовою, і візуальною), яка не травмує, а допомагає осягнути, що ж відбувається, як з цим боротися і як з цим жити.

Книга «Війна, що змінила Рондо» розповідає історію міста Рондо, в якому живуть тендітні та вразливі створіння. Головними персонажами є троє друзів – Данко, Зірка та Фабіян. У мирне місто одного дня приходить війна. Лихо завжди приходить зненацька, війни ніхто ніколи не знав і тим паче не чекав, проте вона прийшла і торкнулася кожного мешканця Рондо. Це книга про те, що перемогти у війні можна лише згуртувавшись, а справжнім героєм може стати кожен. Проте, навіть коли війна закінчується, вона назавжди залишає по собі сліди. Ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.


11 лютого (середа). Початок о 18:00. Вхід вільний.
м. Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar