28 Березня 2024, 17:32 | Реєстрація | Вхід
/ 18 листопада: літературно-музичний проект-спогад «СТУСОВЕ КОЛО» (Київ) - 17 Листопада 2014

18 листопада: літературно-музичний проект-спогад «СТУСОВЕ КОЛО» (Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 17 Листопада 2014 (Понеділок)
Час: 10:40
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1037




18 листопада о 18.30 на Кіностудії Довженка відбудеться літературно-музичний проект-спогад «СТУСОВЕ КОЛО».



СТУСОВЕ КОЛО - це не традиційний вечір пам'яті, а літературно-музичне дійство, яке пропонує нову форму вечорів-спогадів, відходячи від заскарузлих традицій.

Життя Людини-легенди, яка опинилася на межі і зберегла віру й любов - це коло за колом пройдений шлях, повний викликів і незбагненностей, шлях творення себе… це - СТУСОВЕ КОЛО. Це натягнута до межі струна, яка от-от, здавалося б, порветься. Та - ні, порватися їй не дає сила особистості, незламність людського духу. Василь Стус, перебуваючи за ґратами, передавав свою філософію синові: «Поразка мусить стимулювати на перемогу». І у в’язниці, і згодом у засланні на Колимі, для поета-дисидента найстрашнішим було втратити людську гідність. Та що втратити - хоча б на дещицю поступитися своїм катам. Він відчайдушно боровся із системою, приймав найважчі виклики долі. Усім своїм єством демонстрував граничну стійкість. І системі, яка, випробовуючи його, доходила до крайнощів - мордувала розлукою із сім’єю, ні на мить не вдалося принизити у Стусові Людини, перевиховати чи зламати його.

СТУСОВЕ КОЛО - коло людей, які пройшли свій шлях до Стуса і об'єдналися у літературно-музичному проекті.

Учасники: Леся та Галя Тельнюк, Роман Семисал, Галина Стефанова, Станіслав Чернілевський, Сергій Мороз, Роман Стружа, Іван Небесний, Олег Путятін, Микола Томасишин 
Режисери: Сергій Проскурня, Євген Степаненко
Ведучий: Дмитро Стус

Перша частина

Хроніка перепоховання. Виступ учасника перепоховання Станіслава Чернілевського. Хроніка естетичного сприйняття творчості Василя Стуса провідними акторами та музикантами України.

Друга частина

Орієнтовно за півтори години суцільної кульмінації та емоційного вибуху перед
очима глядачів калейдоскопічно пройде життя славетного поета. Дитинство, поезія, любов, самотність та смерть, - п'ять напружених кіл; тут - і трагічність долі самого Стуса, і жорстокість радянської системи, і філософія поетичного слова, яке залишив письменник українцям у спадок.


18 листопада. Початок о 18:00. Вхід вільний.
Додаткова інформація та запрошення: 234-40-39
Київ, Кіностудія ім. Довженка, Центр науки і мистецтва «DIYA», просп. Перемоги, 44


0 коментарів

Залишити коментар

avatar