24 Квітня 2024, 20:47 | Реєстрація | Вхід
/ 7 листопада: презентація збірки поезій Мідної «СТОСОНЦЕ» (Київ) - 31 Жовтня 2014

7 листопада: презентація збірки поезій Мідної «СТОСОНЦЕ» (Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 31 Жовтня 2014 (П'ятниця)
Час: 12:30
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1209





7 листопада у київській книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація першої збірки поезій Мідної, що отримала назву «СТОСОНЦЕ».


 
«Сферичний проект 3D-поезії на куполі планетарію, виступи у поєднанні віршів та фільму-медитації, або акторських перфомансів, пісні українською для електронного дуету з Вільнюса Beissoul & Einius  популярних литовців Biplan і проуз-панк гурту ВоЦап. 

3 роки поезії, виступів, пошуків, втілення в життя ідей на перетині мистецтв нарешті зійшлися в одне – першу збірку поезій. «Стосонце» вийшло на початку осені у видавництві Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz», вже побувало в багатьох містах і прозвучало там поряд з відомими письменниками. 7 листопада в книгарні «Є» відбудеться київська презентація книжки – особливо теплі і  знакові читання, адже саме Київ сформував мене і саме тут живе найбільше близьких людей, яким я вдячна, яких люблю, які є сотнями сонць для мене.» 
Мідна
 
Наступні презентації збірки у листопаді:

Острог – 12 листопада 16:00 (Мистецька галерея НаУ «Острозька академія» / вул. Семінарська, 2)
Вінниця – 13 листопада 18:00 (книгарня «Є» / вул. Соборна, 89)
Тернопіль – 14 листопада, 18:00 (книгарня «Є» / вул. Валова, 7-9)
Львів – 18 листопада 18.00 (книгарня «Є» / просп. Свободи, 7)
Івано-Франківськ – 20 листопада 18:30 (книгарня «Є» / вул. Незалежності, 31)
Харків – 27 листопада 18:00 (книгарня «Є» / вул. Сумська, 3)
 

Анотації до збірки

 
«Ця книжка – черговий гарний пункт шляху традиції м’якої, риторично обережної та делікатної, чутливої, неприховано сентиментальної поезії в історії української літератури. Кохання, географічна романтика, холодок екзистенційних питань у річищі плавного верлібру… А ще – ненав’язливий, проте рішучий пошук метафізики, пошук вертикалі. «Стосонце» – річ для неквапливого, спокійного читання» 
Олег Коцарев
 
«Вірші «Стосонця» різняться змістом, ритмом і настроєм – від казкових героїчних голосів до стишених медитативних мелодій, від пристрасних освідчень до врівноваженого спостереження за змінами погоди та настрою. Оптика в них поєднує в собі як максимально побутове, фокусоване на деталях бачення реальності, так і прозоре абстрактне зображення речей та явищ. Тож сказавши одного разу: «єдиний закон – той що дає свободу», Мідна далі спокійно і впевнено стверджує: «ось він мій шлях – ясний та дзеркально чистий», на підтвердження цих слів пропонуючи своє «Стосонце».
Сергій Жадан
 
«ШУКАЙ СОНЦЕ В СОБІ
Заплющую очі й відчуваю надвечірок, хтось вибиває ритм бубна і голосом Бога звучать вірші. Ці вірші. І нема гріха жодного. Ніде. І ніколи. Його просто не існує. Лиш радість і по парі усіх, хоч це не рай. Це музика, що відбивається від струни сонця, яке сідає за дикі гори, яких не бачив навіть найуважніший чабан. Є лише Вселенська любов, якої зараз так бракує, є лише долоня ближнього, є лише тихий шепіт трав, що лягають до сну.
Дивовижа відкривається, коли проникнеш у кожен текст, коли відчиниш двері в нього, просто заходиш і зостаєшся, допоки не пройдеш кожним рядком. А рядки подібні до шляхів незнаних ніким і небачених, але в них нема жодної страшної стежки, навіть осока не росте, щоб не поранити й палець.

Мідна наче розкодувала загадку щастя і водить нас в ньому через свої тексти. Їх часто важко відчувати лише вухом (навіть коли душа увімкнена), бо вони пророчі й легко-співочі, просто вслухуєшся і розчиняєшся. Я раджу читати і так, щоб наче медитуєш, а потім і так, щоби вчутися в кожен придих і в кожні три крапки. Це добра книжка добрих текстів. Часом зупиняюся думками чи можна називати їх так точно і беззаперечно віршами. Але яка різниця? Яка різниця, якщо вони вміють пройти крізь найгрубішу душу і стати татуюванням на тілі прозорого метелика. Такі вірші може творити лише хороша людина… Такі рядки можуть народжуватися лише у доброму серці...» 
Христя Венгринюк
 


Кліпи і пісні на слова і переклади Мідної:
Beissoul & Einius «Як ти й сказав»  www.youtube.com/watch?v=uHEaBk-Cljc
ВоЦап «Львівська залізниця» www.youtube.com/watch?v=C2LYTCWgRqw 
 

7 листопада. Початок о 18:30
м.Київ, Книгарня «Є» на Лисенка, 3
Подія Вконтакті: http://vk.com/stosoncemidna_kyiv


0 коментарів

Залишити коментар

avatar