28 Березня 2024, 15:43 | Реєстрація | Вхід
/ Молоді українські письменники виступлять на фестивалі ім. Джозефа Конрада в Польщі - 17 Жовтня 2014

Молоді українські письменники виступлять на фестивалі ім. Джозефа Конрада в Польщі

Категорія: «Новини»
Дата: 17 Жовтня 2014 (П'ятниця)
Час: 11:42
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1731




19 жовтня делегація вісімнадцяти молодих письменників, менеджерів культури та  журналістів вирушить у «Літературний Тур до Польщі» ― польсько-український культурно-освітній проект. Учасники туру відвідають Люблін, Варшаву та Краків, зустрінуться з активістами громадських організацій та культурних інституцій (зокрема, побувають в Інституті Книги та Національному центрі культури у Варшаві). Окрім того, заплановані воркшопи від перекладачки та літературного агента Юстини Чеховської, письменниці Йоанни Яґелло, перекладачки та активної промоутерки української літератури Анети Камінської, відвідини літературних музеїв, історичних та культурних місць Польщі. Також молоді письменники матимуть літературні зустрічі із публікою Любліна та Варшави.  

Головною подією Туру, що триває 8 днів, стане участь української  делегації у Міжнародному літературному фестивалі імені Джозефа Конрада у Кракові. Шостий фестиваль Конрада акцентуватиме увагу на літературі, як механізмі, що об’єднує людей в усьому світі. Паралельно фестивалю відбуватиметься Міжнародний книжковий ярмарок, який є найбільшою подією такого роду в Польщі. 

Молоді українські письменники візьмуть участь у панельній дискусії та виступлять зі своїми творами у власному виконанні українською з озвученим перекладом на польську. Подія відбудеться у суботу, 25 жовтня о 15:00, за адресою «Café Szafe», ul. Felicjanek 1, м. Краків. 

Як зазначає програмний директор «Літературного туру до Польщі», Ірина Вікирчак: «Ми свідомо розробили тур, орієнтуючись на учасників віком 25-35 років. Це, власне, той сектор в українських літературних процесах, який вже має що розказати, і ще має і прагне багато всього навчитися. Приємно, що є і зацікавлення до нашого покоління українських діячів культури та літератури з боку польських партнерів. Впевнена, що під час Туру посіються зерна, які з часом проростуть корисними співпрацями, цікавими проектами та новими іменами. Бажаю нам гарної погоди по маршруту подорожі». 

Серед учасників Туру ― Олексій Чупа ― письменник-металург, автор прозових та поетичних книг, що увійшли до довгого списку літературного конкурсу «Книга Року BBC 2014», народився і працював у Макіївці, у зв’язку з війною на Сході України переїхав до Львова. Ната Коваль ― поетка, фотограф, журналіст, молодий літкритик, родом із Рівненщини. Олеся Мамчич ― поетка із Києва, організаторка ряду літературних читань на Єромайдані.  Ірина Шувалова ― письменниця із Києва, перекладачка, автор нарисів із літературної критики.  Вікторія Амеліна ― цьогоріч успішно дебютувала із романом «Синдром листопада», що торкається теми війни, співчуття та останніх подій в Україні. 

Наступний Тур готується на квітень 2015-го року. 
Слідкуйте за перебігом «Літературного Туру до Польщі» у соціальних мережах: https://www.facebook.com/litosvita 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar