19 Квітня 2024, 14:20 | Реєстрація | Вхід
/ 15 жовтня: Презентація «Священної книги гоповідань» Павла Коробчука (м.Київ) - 14 Жовтня 2014

15 жовтня: Презентація «Священної книги гоповідань» Павла Коробчука (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 14 Жовтня 2014 (Вівторок)
Час: 13:41
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1194



15 жовтня у столичній книгарні «Довженко книги.кава.кіно» відбудеться презентація нової книги Павла Коробчука, що побачила світ цієї осені. 



«Священна книга гоповідань» - це історія трьох братів-хуліганів, від їхньої юності до старості. Головні герої потрапляють у не пов’язані між собою ситуації, у кожного оповідання є окрема надідея (чи, принаймні, працювалося над окремими надідеями))), але загальне тло оповіді й життя героїв мають спільні дотичні точки: несвідомий пошук релігійності, етапи становлення (і, частково, руйнування) особистостей, загальна стратегія характерів, повторюваність деяких другорядних персонажів, спільна стилістика текстів тощо.

В оповіданнях описаний якомога ширший спектр кримінальних чи вуличних перипетій – викрадання дітей, махінації з нерухомістю, расизм, торгівля внутрішніми органами, пограбування банку і товарного поїзда, підробка наукових ступенів, підпал будинку, банальний гоп-стоп, парламентські вибори, розбійний напад, тітушкування тощо. Також є оповідання про Євромайдан.

За зовнішньою сюжетністю і розбишакуватістю проглядаються внутрішні пошуки. Це книга про несвідомі пошуки виходів з ареалів, де відсутня культура, з районів, де культурою і не пахло, де нема культури прищеплення культури.

Книга про фікцію "своєї землі”. якщо ти вистраждав цю землю, це ще не значить, що вона – твоя. твоя земля там, де ти вільно розвиваєшся, а не там, де мусиш забути свою індивідуальність. Книга про знаходження себе у релігії. наскрізні релігійні алюзії, несвідомі християнські пошуки, навколоцерковні ситуації. Книга про кризу середнього віку. Книга про примирення зі старістю.

Якщо орієнтуватися за жанрами, то це – кримінальний, драматичний, частково молодіжний роман-серіал. Такий собі реквієм за гопниками.


15 жовтня. Початок о 18:30. Вхід: вільний.
м.Київ, Книгарня «Довженко книги.кава.кіно», вул. Воровського, 43а


0 коментарів

Залишити коментар

avatar