26 Квітня 2024, 02:38 | Реєстрація | Вхід
/ 15 серпня PinchukArtCentre проведе Літературну ніч в контексті виставки «Страх та надія». - 13 Серпня 2014

15 серпня PinchukArtCentre проведе Літературну ніч в контексті виставки «Страх та надія».

Категорія: «Події»
Дата: 13 Серпня 2014 (Середа)
Час: 10:45
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1256



У п’ятницю, 15 серпня, о 19:30 PinchukArtCentre проведе Літературну ніч, що буде присвячена темі пам’яті. Літературно-мистецька акція відбудеться в рамках програми SUMMERпропаганда - серії публічних кінопоказів, дискусій та публічних заходів в контексті групової виставки «Страх та надія». Метою заходу є продовження діалогу між мистецтвом та літературою, а також створення платформи для розглядання представлених робіт крізь незвичну «текстову» оптику. 

В Літературній ночі, що складатиметься з двох частин, візьмуть участь журналістка та авторка книги «Єлюди» Крістіна Бердинських, письменниці Софія Андрухович, Катерина Бабкіна, Ірена Карпа та інші. Кураторка «Літературної ночі» - журналістка та літературна оглядачка Ірина Славінська.


Програма Літературної ночі в PinchukArtCentre:

19:30-20:30 - Читання книги «Єлюди» Крістіни Бердинських

Місце проведення: зала з роботою Жанни Кадирової «Натовп», 2 поверх, PinchukArtCentre.

Робота Жанни Кадирової «Натовп» складається зі скляних вітрин, в кожній з яких міститься колаж із вирізок щоденних газет за 2012 рік. Кожен із цих колажів є портретом натовпів людей із різних країн світу - таких, якими їх видно зі сторінок друкованої преси.

Саме поруч з роботою «Натовп» учасники літературної ночі почують та побачать вже літературно-документальний колаж історій людей Майдану 2013-2014 років. Десяток українських письменників зустрінуть один одного та історії Інших – відомих і невідомих людей – крізь практику читання «всліпу» уривків книжки «Єлюди». Це читання – випадкова зустріч, що дозволить пригадати власну участь у новітній історії та побачити особистий досвід крізь призму роботи ЗМІ, які фіксують світ «так-як-є» і водночас надають певний ракурс бачення. 

Книжка «Єлюди» створена журналісткою Крістіною Бердинських, яка під час Євромайдану записувала в рамках Facebook-проекту «Єлюди – Maidaners» живу історію очевидців і безпосередніх учасників подій, які змінили країну. Читання «Єлюди» в рамках Літературної ночі відбуваються з люб’язної згоди авторки проекту.
Тел.: +38 044 494 11 48, Факс: +38 044 494 11 48, E-mail: press@pinchukartcentre.org

Учасники читань: журналістка Крістіна Бердинських, письменники та поети - Катерина Бабкіна, Анатолій Дністровий, Артем Захарченко, Ірена Карпа, Павло Коробчук, Артем Полежака, Юлія Стахівська, Ірина Цілик та Тетяна Щербаченко. 


Частина експозиції Жанни Кадирової «Натовп». Фото: pinchukartcentre.org


20:30-22:00 - Читання книги «Фелікс Австрія» Софії Андрухович

Місце проведення: зала з роботою Микити Кадана «Експонат. Нероздільне», 3 поверх, PinchukArtCentre.

«Експонат. Нероздільне» – це монументальна робота з попелу Микити Кадана. Попіл - пам’ятник минулому, якого вже нема. Попіл - порожнє місце, згарище. Те, що згоріло без сліду. І те, що відродиться з попелу. В контексті цієї роботи Софія Андрухович вперше читатиме фрагменти свого роману «Фелікс Австрія», котрий вийде друком у вересні.

«Фелікс Австрія» – це історія, що починається з попелу Мармулядової пожежі. Дія роману відбувається в довоєнному Станіславові, в час, коли світ іще не згорів дотла у вогнищі двох Світових воєн. На тлі сцен реальності, якої більше немає, постають вічні сюжети про життя, смерть і любов. 


«Експонат. Нероздільне» Микити Кадана. Фото: pinchukartcentre.org

Літературна ніч проводиться з 2010 року та є складовою освітньої програми PinchukArtCentre.

Участь безкоштовна. Зважаючи на обмежену кількість місць у залі, просимо попередньо зареєструватись за телефоном +38 044 590-08-58 або надіслати запит на e-mail: info@pinchukartcentre.org

До уваги представників ЗМІ: Запити щодо акредитації на захід відсилайте в прес-службу за адресою: press@pinchukartcentre.org


15 серпня. Початок о 19:30.
PinchukArtCentre, Київ, вул. Велика Васильківськfа, 1-3/2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar