19 Квітня 2024, 12:33 | Реєстрація | Вхід
/ Стартував прийом заявок на «Літературний тур до Польщі». - 8 Серпня 2014

Стартував прийом заявок на «Літературний тур до Польщі».

Категорія: «Конкурси»
Дата: 08 Серпня 2014 (П'ятниця)
Час: 14:23
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1800


19-26 жовтня уперше відбудеться «Літературний тур до Польщі». Учасники проекту відвідають головні культурні установи Львова, Любліна, Варшави і Кракова, де зустрінуться з сучасники польськими письменниками, культурними менеджерами, видавцями. «Центр літературної освіти» приймає заявки до 17 вересня включно.   
 
«Літературний тур до Польщі» – це міжнародний культурно-освітній проект, який проходитиме у чотирьох містах – Львові, Любліні, Варшаві та Кракові – за участі відомих польських письменників і менеджерів культури. Тур розроблений спеціально для письменників-початківців, організаторів культурних подій, літературних агентів, журналістів, видавців з України. Програма Туру розроблена і підготовлена Іриною Вікирчак під час перебування на стипендії «Gaude Polonia 2014».
 
У програмі Туру – відвідування ключових польських інституцій культурного сектору, лекції, майстер-класи та воркшопи сучасних польських письменників, дискусії за участі літераторів, видавців, культурних менеджерів, представників громадських організацій у галузі культури.
 
Важливим пунктом програми є участь української делегації у Фестивалі Конрада в Кракові (учасники Туру в рамках фестивалю проведуть дві події – дискусію та читання). Також програмою заплановані літературні прогулянки та екскурсії.
 


Хто може стати учасником Туру? 


Участь у «Літературному турі до Польщі» можуть взяти молоді письменники, видавці, культурні менеджери, журналісти, які беруть активну участь у культурному житті України та відповідають наступним формальним вимогам:
  • Які є громадянами України;
  • Які мають дійсний закордонний паспорт (термін дії паспорту повинен бути щонайменше до 1 листопада 2014 р.);
  • Які володіють польською або англійською мовою щонайменше на розмовному рівні;
  • Які зацікавлені у саморозвитку, обміні досвідом, налагодженні контактів, а також передачі отриманих під час Туру знань українським колегам.
 
Як взяти участь у проекті? 

 
Щоб взяти участь у проекті, потрібно заповнити реєстраційну анкету. Прийом заявок триває до 17 вересня включно. Відбір 15 учасників здійснюється на конкурсній основі. Кожен учасник сплачує організаційний внесок – 200 євро (у вартість входить: візова підтримка, трансфери автобусом за всім маршрутом, проживання в хостелах, часткове харчування, навчальна, культурна та екскурсійна програма, фото- та відеоматеріали).


 
Організатор: Центр літературної освіти
Партнери: Villa Decius, Warsztaty Kultury, Centrum Kultury Lublin, Фундація ім. Віслави Шимборської, Інститут Kниги у Польщі, Польський інститут у Києві, Книгарня «Є»

Інформаційні партнери: ART Ukraine, Платформа, Korydor, ШО, Буквоїд,  Читомо, ЛітАкцент, Друг читача, LITFEST, Арт-Вертеп, Українська культура, Studway, Лови Момент, Смолоскип, Купідон, Майстер Клас, Читайка
 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar