23 Квітня 2024, 22:07 | Реєстрація | Вхід
/ 31 травня: “PoezoFonia 2.0” - літературно-музичний діалог “Ad Verbum” (м.Буча) - 24 Травня 2014

 31 травня: “PoezoFonia 2.0” - літературно-музичний діалог “Ad Verbum” (м.Буча)

Категорія: «Події»
Дата: 24 Травня 2014 (Субота)
Час: 15:12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3297




З 31-го травня по 1-ше червня в Україні пройде Другий Міжнародний музичний фестиваль «О-FEST»Цьогоріч у фестивалі беруть участь провідні артисти, музиканти та диригенти з  13-ти країн світу: Австрії, Болгарії, Грузії, Естонії, Казахстану, Китаю, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, України, Хорватії та Японії. Хедлайнер – відома співачка та композитор Джамала.

Тема «О-FEST 2014»: оперета та традиційна музика країн-учасниць фестивалю. Подія гармонійно поєднає класичний та «open-air» формат.

Фестиваль стартує 31 травня у центральному парку м. Буча широкомаштабними акціями, серед яких: виставка народних ремесел та виставка картин сучасних художників, літературно-музичний діалог «PoezoFonia», виступи музичних і танцювальних колективів, концерт камерних ансамблів, майстер-класи, кулінарні презентації, розваги та чимало новацій.

У програмах Гранд-концертів, що відбудуться на літній сцені Національної оперети (парк м. Буча) та на головній сцені театру (м. Київ, вул. Червоноармійська, 53/3) – арії та дуети з найвідоміших оперет у виконанні світових зірок та традиційна музика тієї країни, артисти якої беруть участь у «O-FEST 2014».

Серед почесних гостей – Надзвичайні і Повноважні  Посли країн-учасниць фестивалю, відомі артисти, музиканти, провідні політичні, культурні та громадські діячі.

За словами співголови Оргкомітету фестивалю, художнього керівника Національної оперети, з.д.м. України Богдана Струтинського «О-FEST 2014» має дві головні цілі: «Фестиваль покликаний об’єднати світ музикою, а також відкрити Україну для світу як культурну, цивілізовану країну, в якій проживає високоінтелектуальна нація. Організовуючи та проводячи цей проект, ми робимо інвестицію у майбутнє, і, в першу чергу, у розвиток туризму та інтернаціонального співробітництва. Ми знімаємо страхи і побоювання нав’язані інформаційною війною, зацікавлюємо і заохочуємо гостей з-за кордону приїхати до нас ще раз, щоб краще познайомитися з високим українським мистецтвом, з українськими традиціями, кухнею, побутом, щирими, доброзичливими і талановитими  людьми».

«О-FEST 2014»: об’єднаємо світ музикою!



31 травня, 14:00 
Проект "PoezoFonia 2.0": літературно-музичний діалог "Ad Verbum”
м. Буча, Центральний ландшафтний парк, Сцена "У старого дуба”.



Олена Степаненко - українська поетеса, музикант. Лауреат 1-ї премії міжнародного літературного конкурсу вид-ва «Смолоскип» за збірку поезій «Передчуття Авалону», переможець Міжнародного конкурсу «Гранослов» за збірку «Коротка меса на друге пришестя Данте». Збірка «Третя Атлантида» вийшла у серії «Зона Овідія», вид-во «Факт». Друкувалася в антологіях: «Пастухи квітів», «Дві тонни», «Антологія Смолоскипа», «Сни українських письменників», «Соломонова червона зірка», «Коло», брала участь у різноманітних творчих акціях та фестивалях. 


Антон Полунін - поет, музикант. Дипломант фестивалів «Шорох» (2013), «Авалгард» (2013), дипломант фестивалю «Ватерлінія» (2013), учасник «Волошинського фестивалю» (2013), «Фестивалю нових поетів» (2014), співорганізатор проекту «Поезія без компромісів». Публікації в журналах «День и ночь», «Введенская сторона», сайт polutona.ru. Модератор Літературного порталу «LITFEST». Вокаліст та ритм-гітара у гурті «The Good Times».


Олена Герасим`юк - українська поетеса. Народилась у Києві. Лауреат премії пам`яті Леоніда Кисельова, україно-німецької премії Олеся Гончара, другої премії конкурсу видавництва "Смолоскип". Вірші перекладено англійською, литовською, грузинською, німецькою, італійською, сербською, польською, білоруською та російською мовами. Виходить друком книжка "Глухота" (2014). Публікації: «Буковинський журнал», «Вітрила», «Соняшник», «Українська літературна газета», «Літературна Україна», «Українська культура», «Зелені Карпати».


Павло Коробчук - український поет, публіцист і музикант. Автор книжок: «Натщенебо» (опуси; 2005), «Цілодобово» (поетична збірка; 2007), «Кайфологія» (книга поезії; 2010), «Динозавр» (поезії; 2011), «Море для шульги» (роман; 2012), «Поетичний арт-бук на малюнки Марії Шишкану» (2013), «Мерехтіло» (серія Цілодобово-2, книга поезії; 2013), «Kameňolom» (словацькою мовою, книга вибраного; 2013). Лауреат конкурсів «Смолоскип» (2004), «Молоде вино» (2005), «Неосфера» (2006), «Літературний Олімп» (2007), «Просто так» (2008), «Привітання життя» (2009), дипломант конкурсу «Коронація слова» (2012), конкурсу «Ватерлінія» (2013) та інш..


Максим Коломієць - Композитор та гобоїст. Закінчив Національну музичну академію України ім. П. Чайковського (у 2005 – як гобоїст, у 2009 – як композитор). Є одним із засновників та керівників ансамблю сучасної музики Ensemble Nostri Temporis.  Переможець композиторських змагань Gradus ad Parnassum (Київ, 2000) і «Шаг Влево» (Санкт-Петербург, 2012). Як гобоїст і композитор брав участь в багатьох фестивалях та майстер-класах у Фрайбурзі, Дармштадті, Берліні (Німеччина), Граці (Австрія), Києві та Москві. Його твори звучали у виконанні Ensemble music Fabrik (Німеччина), Neo Quartet (Польща), Національного симфонічного оркестру України, Київського камерного оркестру, Ensemble Nostri Temporis, (Україна), квартету флейт Syrinx, GAM-Ensemble (Росія), Яна Пейса (Велика Британія). З 2003 року - соліст оркестру Київського національного академічного театру оперети.

Організатор: Літературний портал "LITFEST", www.litfest.ru


Вхід на літературно-музичні читання - вільний.

Повна програма фестивалю на сайті Національної оперети України: 

Минулорічний проект - "PoezoFonia" v1.0

Як дістатися?
Від станції метро "Академмістечко" Їхати автобусом №381 до зупинки "СТО",  або зі станції Метро Героїв Дніпра на 421 маршрутці. Багато маршруток до міста Буча nfrj; ходять від метро Святошино. Вхід в  Бучанський міський парк розташований з вул. Інститутської, 10.


1 коментарів

avatar
Наші поети на оф. сайті Київського театру оперети: http://operetta.com.ua/pages/view/ofest_2013_poeti

Залишити коментар

avatar