28 Березня 2024, 21:43 | Реєстрація | Вхід
/ 1 квітня: Проект «Поетична пошта» (фестиваль "КобзарТ", м. Київ) - 20 Березня 2014

 1 квітня: Проект «Поетична пошта» (фестиваль "КобзарТ", м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 20 Березня 2014 (Четвер)
Час: 15:38
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2615





Сучасники перестали писати один одному листи і відправляти їх поштою. Епістолярний жанр пішов у інтернет-пошту, смс-повідомлення та спілкування мобільним. Про існування паперу, конверта і пошти ми згадуємо хіба що в переддень Нового року, 8 Березня та на Великдень. Все менше надсилаємо «живих» листів, все менше залишається зразків епістолярної спадщини сучасних культурних діячів, поетів та прозаїків. Проект «Поетична пошта» спробує трохи виправити ситуацію, а також нагадати про хвилювання очікування та радість від отримання справжнього листа.)



В рамках заходу:

1. Поетичні читання сучасних поетів, друзів проекту «Поетична пошта»:
  1. Дмитро Лазуткін, 
  2. Мідна, 
  3. Олег Коцарев, 
  4. Світлана Поваляєва, 
  5. Олена Герасим'юк, 
  6. Павло Коробчук, 
  7. Мирослав Лаюк, 
  8. Олена Степаненко, 
  9. Богдан-Олег Горобчук.
2. Наповнення скрині проекту справжньою Поетичною поштою (поети підготують записані від руки вірші для розсилки поштою).

Скриня проекту «Поетична пошта» буде відкрита для усіх бажаючих! 
Кожен із вас може від руки записати улюблений, найголовніший для вас вірш, та покласти у скриньку. Всю зібрану поезію буде розіслано селищами, смт та містами України. 
Умова участі: обов’язково вкажіть ім’я автора вірша, ваше ім’я та місто проживання.
Якщо ви готові отримати відповідь, просимо вказати вашу повну зворотнью адресу (з індексом). :)

Поезія й листування давненько не були так близько)
Обов’язково приходьте слухати нові слова та писати нові листи :)


1 квітня. Початок о 19:00. Вхід: вільний!
Галерея «Лавра», м. Київ, вул. Лаврська, 1.
Модератор проекту: Поліна Городиська.
Організатор читань: Літературний портал «LITFEST»
Одразу після читань виступає гурт «The Doox» (український фольк).




Літературно-мистецький фестиваль "КобзарТ" - кількаденна акція від київської галереї "Лавра" та молодих українських митців, що відбудеться в Києві з 28 березня по 4 квітня 2014 року.

Фестиваль приурочено до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, проте ми пропонуємо неофіціозний погляд на постать цього славетного українського поета і художника. Для нас Шевченко - не забронзовілий пам'ятник, а дуже актуальний наразі митець. Тому фестиваль став не даниною ролі Тараса Григоровича в українській літературі, а передовсім - майданчиком для вираження молодих поетів, художників та музичних гуртів. Сучасні українські митці не відкидають творчості Шевченка, а по-своєму переосмислюють її. Наслідком цього переосмислення і є переважна більшість акцій, що будуть представлені на фестивалі. Сторінки фестивалю у соцмережах: vk.com/kobzart та www.facebook.com/kobzartfest



Про проект «Поетична пошта»
Отримати паперового листа нині – екзотика. Особливо – якщо всередині вірші. Тим не менш, традиції листування відроджуються. Учасники-поети від руки пишуть паперового листа із власним віршем і надсилають традиційною поштою незнайомому читачу, який виявив бажання такий лист отримати. За час від старту (1 липня 2012 року) участь у проекті взяло більше 140 населених пунктів з усіх областей України, автори з міст Росії та США. Прийом заявок на участь у проекті триває постійно, читачів більше, ніж авторів і їхня кількість постійно зростає.

Якщо ви готові надіслати листа - ви маєте надати про це звістку на адресу проекту poetrymail@litfest.ru, вказавши своє ім'я, назву міста проживання. У темі листа зазчачте: "Поетична пошта: Автор"Якщо ви хочете отримати листа - ви надаєте своє ім'я та повну адресу проживання. Тема листа: "Поетична пошта: Читач"Можливий також варіант статусу: "Поетична пошта: Автор/Читач".

Сторінки проекту: Facebook | Вконтакті. On-line мапа Проекту: http://u.to/wLczAg


1 коментарів

Залишити коментар

avatar