19 Квітня 2024, 02:02 | Реєстрація | Вхід
/ 10 серпня: Нічний «DrumТиАтр»: Іздрик та Семенчук (м. Рівне) - 31 Липня 2013

10 серпня: Нічний «DrumТиАтр»: Іздрик та Семенчук (м. Рівне)

Категорія: «Події»
Дата: 31 Липня 2013 (Середа)
Час: 11:14
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1250




Юрій Іздрик – це той сучасний письменник, що не потребує представлення. Спільно із молодим поетом Григорієм Семенчуком вони понад чотири роки тому заснували арт-проект «DrumТиАтр», переплівши у одне ціле музику, поезію та творчу свободу. Гурт успішно презентував Іздрикову нову збірку «Ю» у Львові, Луцьку, Києві, Івано-Франківську та Житомирі. На черзі – Рівне: 10 серпня у місті відбудеться масштабний захід із їхнім виступом, організаторами якого є команда «Література.RV». 

Те, що розпочиналося як звичайна гра із музикою та текстами, переросло у самобутній гурт. Втім, гратися його учасники не припинили. Розділені відстанями між містами, музиканти та літератори «ДрамТиАтру» відверто відмовилися від будь-яких репетицій. Результат виявився кращим, ніж можна було очікувати: на кожному концерті перед публікою розкривається весь простір імпровізації гурту. 

Барабани, електроніка і речитатив. Їхня музика – жива й синтетична водночас – наочний приклад щільності співіснування поезії та ритму. В основі композицій лежать вірші обох поетів: Юрка Іздрика та Григорія Семенчука. 

За час існування у «ДрамТиАтрі» сесійно зіграло багато музикантів, в тому числі учасники гуртів «Мертвий Півень» та «Сонцекльош». Але вже рік незмінним у складі є мультиінструменталіст Олексій Гмиря, також відомий як барабанщик гурту «Asea Sool». Саме Гмиря є тією ґрунтовною ланкою ритму, що доповнює і розширює начитку текстів поетами.

Захід формує дві складові: безпосередньо виступ «ДрамТиАтру» та презентація збірки «Ю», значна частина віршів із якої лягла в основу композицій гурту. Книга вийшла друком навесні, але вже встигла викликати чималий ажіотаж не лише серед шанувальників письменника. 

Рівненський виступ «ДрамТиАтру» відрізняється від попередніх концертів гурту. Для такого дійства організатори підготували найкращі умови, забезпечивши слухачам відповідне місце, якісний звук та світло. Але головна відмінність у іншому: місце проведення – Мультиплекс, кіноцентр «Ера», і розпочинається захід о 23.00

Практика нічних заходів є звичною для міст, але порівняно новою для муз-літ проектів: якщо не враховувати ночей поезії, література рідко виходить за межі дня. Організатори коментують такий порівняно «пізній» час відповідністю атмосфери ночі до стилю творчості «ДрамТиАтру». До того ж, на заваді слухачам не стане ні спека, ні робочий графік буднів. 


Дізнатися про квитки у Рівному можна за телефонами:
(098)454-93-09 або (093)109-82-53.

Прослідкувати за подією можна на сторінках у соцмережах:



0 коментарів

Залишити коментар

avatar