29 Березня 2024, 08:47 | Реєстрація | Вхід
/ 24 липня: стартує тиждень читань на честь братів Капранових (м.Київ) - 24 Липня 2013

24 липня: стартує тиждень читань на честь братів Капранових (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 24 Липня 2013 (Середа)
Час: 13:49
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1164




До Дня народження братів Капранових літературно-меморіальний музей-квартира Павла Тичини оголошуєтиждень читань, присвячений письменникам
 
24 липня брати Капранови святкують на двох 92 роки. Але не лише тому вони відкривають проект «Музей-читальня» у Тичини, а й тому, що літератори сповідують кредо: « Ми любимо наших читачів з трьох причин: По-перше, без вас не існує нас. Письменник без читача – все одно що детонатор без гранати – клацає, але не вибухає. По-друге, без читача не існує книжки. Непрочитана книжка – це просто стосик задрукованого паперу. І тільки в голові читача вона перетворюється на твір мистецтва. По-третє, український читач – найкращий у світі. У цьому ми переконуємося щоразу, коли випадає поспілкуватися ».

У музеї-квартирі Павла Тичини з 22 по 28 липня представлені книги братів Капранових та видавництва «Зелений Пес», яке вони очолюють з 2000 року, для спілкування-читання всім охочим. Час читання (тобто, перебування у музеї) не обмежується. Для цього у музеї-квартирі відведено велику залу. Серед книг — новинки та раритети видавництва, ті, що вже давно зникли з полиць книжкових крамниць; книги для дорослих та дітлахів.

Проект «Музей-читальня» у Тичини працюватиме кожний четвертий тиждень місяця. Адже літературні музеї у світі й існують задля того, щоб серед іншого спонукати й цікавість громади до читання. 

Джерело: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar