20 Квітня 2024, 10:25 | Реєстрація | Вхід
/ 5-10 серпня: IV Літня літературна школа (с. Поляниця, Івано-Франківська обл.) - 27 Червня 2013

5-10 серпня: IV Літня літературна школа (с. Поляниця, Івано-Франківська обл.)

Категорія: «Конкурси»
Дата: 27 Червня 2013 (Четвер)
Час: 15:21
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1652



5-10 серпня 2013 року в Карпатах четвертий рік поспіль відбудеться IV Літня літературна школа – це одночасно і освітній, і літературно-мистецький проект, аналогів якому в Україні немає.

Під час IV Літньої літературної школи відомі сучасні українські письменники, видавці й менеджери культури проведуть тренінги, майстер-класи, дискусії, воркшопи для учасників проекту – молодих письменників і публіцистів. Також у програмі – творчі завдання, рольові ігри на літературну тематику, поетичні вечори, кінопокази тощо.  

Організатор проекту – «Центр літературної освіти» – обіцяє перетворити гірський відпочинковий комплекс на культурно-освітню платформу для обміну знаннями, досвідом та налагодженню «діалогу поколінь» літераторів.  




IV ЛІТНЯ ЛІТЕРАТУРНА ШКОЛА


ОПИС ПРОЕКТУ

Ідея проекту:
Навчити молодих митців основам успіху в літературі, надати знання і практичні навички з літературної майстерності й видавничого менеджменту, особливостей сучасного літературного процесу та книжкового ринку, створити середовище молодих літераторів для подальшої дієвої співпраці, забезпечити платформу для обміну досвідом між різними поколіннями літераторів.

Завдання:
  • Надати необхідні знання та практичні навички з лідерства творчій молоді, що допоможе їй віднайти своє місце у літературній та книжковій сферах життя;
  • Сприяти молодим творчим людям активізувати та реалізувати свою діяльність у літературі;
  • Надати учасникам проекту базові знання з культурного менеджменту, промоції, особливостей літературного менеджменту;
  • Надати учасникам проекту базові знання з основ мистецтва декламації, ораторської майстерності та мистецтва презентації;
  • Підвищити компетентність та конкурентоздатність молоді на ринку ідей, продукції та послуг у сфері літератури і мистецтва;
  • Залучити молодь до активної літературної та книжкової діяльності, культурного менеджменту, участі в літературному процесі України;
  • Популяризувати в мас-медіа літературу, читання та книжки в принципі;
  • Поглибити співпрацю між авторами і видавництвами;
  • Запровадити регулярні навчальні вишколи та семінари з літературної й книжкової освіти;
  • Знайомство і налагодження зв’язків творчої молоді з метою їх подальшої дієвої співпраці;
  • Забезпечити діалог між молодим поколінням та метрами літератури.

Цільова аудиторія:
Молодь віком 18-30 років з усіх регіонів України, з активною життєвою та громадською позицією; цікавляться літературною, книгами, культурою, інтернетом та новими технологіями. Мають досягнення в літературі – видані книги, публікації в колективних збірках, виступи на фестивалях, переклади за кордоном тощо.

Опис проекту:
IV Літня літературна школа є унікальною навчальною програмою для молодих літераторів із використаннями ігрових й новітніх форм навчання. Літературна школа проходить протягом 6ти днів (5-10 серпня 2013 р.) на базі «Легенда Карпат» в с. Поляниця (Івано-Франківська обл.). Під час Літературної школи відбуваються тренінги, майстер-класи, дискусії, які проводять професійні письменники, видавці та менеджери культури. Спираючись на потужний український культурний ресурс – як на майстерність і досвід фахівців та митців, так і на талановитість та енергію початківців, – Літшкола, фактично, будує «спільноту свідомості» національного масштабу: гнучку, насичену зв’язками, швидку на літературні проекти.

Програма розподілена на 4 напрямки:
  • лекційний (тренінги, майстер-класи та власне лекції);
  • дискусійний (воркшопи, дебати, брейншторми тощо);
  • творча робота (розробка проектів, написання творчих завдань і т.п.);
  • ігровий (робота у групах, рольові ігри, що розвивають певні навички).

Також у програмі Літературної школи: рольові ігри на літературну тематику, поетичні читання, кінопокази на мистецьку тематику тощо.

Участь в проекті відбувається на конкурсній основі. Потрібно заповнити АНКЕТУ в Інтернеті. Оргкомітет розгляне усіх зареєстрованих осіб і обере 30 найталановитіших та найвмотивованіших учасників. Після закінчення Літературної школи кожен учасник отримує сертифікат, який засвідчує його участь у проекті.

Лекторами Літературної школи минулих років були такі відомі сучасні українські письменники, як Юрко Іздрик, Тарас Прохасько, Олександр Ірванець, Максим Кідрук, Лариса Денисенко, Антон Санченко та інші. Цього року Літературна школа виходить на міжнародний рівень – планується запрошення іноземних лекторів-письменників. Результатами проекту стали видання учасниками власних книжок, перекладів, участь в мистецьких фестивалях та різноманітних культурних подіях тощо.

Дати проведення: 5-10 серпня 2013 року

Місце проведення: відпочинковий комплекс «Легенда Карпат», с. Поляниця, поблизу відомого гірськолижного курорту Буковель (Івано-Франківська обл.).




Партнери: ГО «Форум видавців», Міжнародна літературна корпорація «MERIDIAN CZERNOWITZ», компанії «PocketBook», «Knigli», Фонд розвитку
громад «Лівобережна Київщина».

Контактні особи:
- Дмитро Стретович (068-803-24-97, dmytro.stretovich@gmail.com), координатор проекту;
- Марія Придьма (093-918-88-89, mariya.pridma@gmail.com), програмний менеджер.

Про ЦентрОрганізатор: Центр літературної освіти
03062, м. Київ, вул. Чистяківська, 4, к. 702
телефон: 068-803-24-97, e-mail: litosvita.org@gmail.com
www. litosvita.org


0 коментарів

Залишити коментар

avatar