16 Квітня 2024, 16:10 | Реєстрація | Вхід
/ Сьогодні відривається Київська міжнародна книжкова виставка. - 16 Травня 2013

Сьогодні відривається Київська міжнародна книжкова виставка.

Категорія: «Події»
Дата: 16 Травня 2013 (Четвер)
Час: 12:07
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1267



16 травня об 11.00 у Центрі ділового і культурного співробітництва «Український дім» відбудеться відкриття IХ Київської міжнародної книжкової виставки, яка триватиме впродовж чотирьох днів, повідомляють у прес-службі Держкомтелерадіо України.

На урочистій церемонії будуть присутні Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, його перший заступник Анатолій Мураховський, представники посольств Туркменістану, Росії, Індонезії.

У перший день роботи відбудеться вручення дипломів лауреатам урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік.

Гості та учасники форуму зможуть також переглянути фільм Володимира Качура «Левко Лук’яненко. Народжений бути символом», який представить телерадіокомпанія «Ковчег».

18 травня видавництво «Український пріоритет» проведе презентацію унікального видання – останнього роману наймолодшого лауреата Шевченківської премії Олеся Уляненка – «Пророк». Книга надрукована в Україні вперше.

Серед заходів IХ Київської міжнародної книжкової виставки – проведення всеукраїнського танцювального дитячого флеш-мобу «Казковий гопак з літературними героями». Акція проходитиме 18 травня одночасно в семи містах України – Львові, Тернополі, Києві, Дубно та ін. Юні танцівники в костюмах літературних персонажів змагатимуться в присутності експертів Національного реєстру Рекордів України. Гості виставки спостерігатимуть за виступами дитячих танцювальних колективів на мультимедійному екрані на майданчику перед «Українським домом».

Організатори акції – Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» – сподіваються, що 18 травня буде зареєстровано танцювальний рекорд України. Захід спрямований на популяризацію читання серед дітей.

Упродовж усіх чотирьох днів роботи форуму на любителів книги чекатимуть найкращі зразки книжкової продукції, випущеної вітчизняними та зарубіжними видавництвами, зустрічі з популярними письменниками, автограф-сесії, літературні вечори, цікаві презентації книжкових новинок тощо.

Джерело: День


0 коментарів

Залишити коментар

avatar