23 Квітня 2024, 15:11 | Реєстрація | Вхід
/ 5 квітня: Тарас Прохасько читає Яна Балабана (м. Київ) - 29 Березня 2013

5 квітня: Тарас Прохасько читає Яна Балабана (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 29 Березня 2013 (П'ятниця)
Час: 19:49
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1444



Ви любите Ярослава Гашека, у захваті від Богуміла Грабала, цікавитесь Яном Балабаном і хочете більше знати про чеську літературу? Чеський центр у Києві запрошує вас до нового проекту – циклу зустрічей «Ukrajinci – ctete», у рамках якого сучасні українські письменники читатимуть перлини чеської літератури.

Розпочали цикл зустрічей читання Оксаною Забужко українських перекладів видатного чеського письменника та композитора Іллі Гурніка, які відбулися 1 лютого у київській Книгарні «Є». Надалі в Україні прозвучать твори Квєти Легатової, Ярослава Рудіша, Богуміла Грабала та багатьох інших відомих чеських авторів.

А вже 5 квітня о 18:00 Чеський центр у Києві та Книгарня «Є» запрошують вас послухати прозу Яна Балабана у виконанні Тараса Прохаська.

Тарас Прохасько (16 травня 1968, Івано-Франківськ) — сучасний український письменник, журналіст, один із представників станіславського феномену. Брат перекладача Юрія Прохаська.



"Повість Яна Балабана «Ми ще тут» складається із десяти замкнених у коло спільної долі оповідань, головні герої яких вихоплені в періоди їх духовного і фізичного злому, у момент руйнування їхніх стереотипів, поглядів та й самого життя. Зображуючи життя своїх героїв на межі, автор прагне знайти коріння кожної людської трагедії, розплутати клубок деформованих родинних стосунків, виявити безпосередні особисті проблеми, а також опосередковане травмування історичною дійсністю. До особистих драм, які сягають углиб людської екзистенції, неочікувано проникає щось ззовні — стук у двері, посмішка або погляд на фотографію на стіні, світло, яке мобілізує внутрішні сили і змушує знову перевернути пісковий годинник людського життя, підтверджуючи, що «ми ще тут». Ми — це не лише переплетені й пов’язані в єдине ціле долі героїв десяти оповідань, але й ми самі як частина однієї нескінченної повісті, у якій також можливі розрада і надія."


Будемо раді вас бачити у київській Книгарні «Є»: 
вул. Лисенка 3, метро «Золоті ворота».




0 коментарів

Залишити коментар

avatar