19 Квітня 2024, 01:30 | Реєстрація | Вхід
/ Літклуб «Маруся» засновує Центр літературної освіти. - 11 Березня 2013

Літклуб «Маруся» засновує Центр літературної освіти.

Категорія: «Новини»
Дата: 11 Березня 2013 (Понеділок)
Час: 19:26
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1299



центр
Літературний клуб «Маруся» створює Центр літературної освіти. Новий проект реалізовуватиме освітні програми у сфері літератури, книжкової справи, літературного менеджменту та дотичних сферах суспільного життя, які пов’язані з роботою над текстом.

Ідея проекту – створити неформальну освітню платформу, яка дасть змогу отримувати якісні знання, і професійно зростати як учасникам літпроцесу, так і всім, хто читає книжки і любить літературу.

Центр здійснюватиме освітні програми у формі тренінгів, лекцій, майстер-класів, авторських курсів, воркшопів тощо. Також відбуватимуться школи, які об’єднують весь сучасний арсенал неформальної освіти.

Координатор Літклубу «Маруся» та співзасновник Центру літературної освіти Дмитро Стретович зазначив, що неформальна освіта є невід’ємною ланкою в усіх сферах життя.

«Завжди дивувало, чому в українській літературі досі відсутня інституція, яка б систематично і послідовно надавала можливість розвиватися авторам, видавцям, культурним менеджерам та читачам. Фактично, в Україні вакуум у цій ніші. І багато проблем українського літературного процесу так чи інакше пов’язані з відсутністю неформальної освіти як такої. Літературний клуб «Маруся» як прогресивна організація вирішила заповнити цю пустоту. Ми вже провели чотири літературні школи, які мали успіх. І нарешті засновуємо Центр, що надаватиме якісні освітні послуги різним цільовим групам літературного процесу», – повідомив Стретович.

Співзасновниця і координатор Центру Марія Придьма підкреслила, що усі проекти розроблені креативно та інноваційно, а основний акцент робиться не на теорії, а на досвіді митців та практиці.

«Ми маємо потужний український культурний ресурс – це майстерність, знання та досвід фахівців і митців. Наш Центр хоче створити умови, щоб літератори передавали цей досвід, розвиваючи інших колег. Ми запрошуємо лише найкращих лекторів, які дійсно є експертами у своїй темі та мають успішний досвід і знання, корисні для наших учасників», – зауважила Придьма.

Також Марія повідомила, що перелік лекторів і тренерів постійно розширюватиметься, адже це проект відкритий для кожного. А одним із головних завдань Центру вона бачить поглиблення «діалогу поколінь» в літературі.

Першим проектом Центру буде Школа літературного менеджменту, яка відбудеться 5-7 квітня в Києві.

Слідкувати за проектами і новинами Центру літературної освіти можна на сторінці в Facebook: 
http://facebook.com/CenterforLiteraryEducation



0 коментарів

Залишити коментар

avatar