29 Березня 2024, 10:40 | Реєстрація | Вхід
/ 15 грудня: лекція про сучасну білоруську літературу (м. Київ). - 13 Грудня 2012

15 грудня: лекція про сучасну білоруську літературу (м. Київ).

Категорія: «Події»
Дата: 13 Грудня 2012 (Четвер)
Час: 12:49
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1028



15 грудня, в рамках проекту "Наші інші", 
відбудеться лекція про сучасну білоруську літературу.



Наші Інші
Про проект НАШІ ІНШІ

Інші, з якими живемо поруч і в яких впізнаємо себе. Інші, які водоночас далекі й незнані. Народи, з якими колись ми ділили державу, історію й культуру, які й надалі допомагають нам розуміти себе. Що ми сьогодні знаємо про наших Інших? Що вони можуть нам розповісти за посередництвом літератури?

Цикл лекцій у рамках ненасильницького спротиву Гостинної Республіки, присвячений сучасній літературі сусідів. Під патронатом людей доброї волі.



Багато цікавого для гостей події готує Сяргей Прилуцький.

Сергій Прилуцький (aka Сірошка Пістончик). Поет. Народився 4 червня у Бересті (Білорусь). Закінчив історичний факультет Берестейського державного університету. Працював на заводі «Брестгазоаппарат». Тричі фіналіст конкурсів молодих літераторів Білоруського ПЕН-центру. Автор книги віршів «Дзевяностые forever» (Мінськ, 2008). Живе і працює у Києві. Також відомий у літературних колах як Сірошка Пістончик – автор «дегенеративної прози», зокрема циклу іронічних історій «Пра сабачку Сірожу». Неодноразовий переможець численних слемів. Знявся для календаря «Канец словау», вихід якого став безпрецедентною подією у Білорусі. Новий арт-проект альманаху сучасної білоруської культури «pARTisan», «Канец словау» - «вічний» календар (на сторінках присутні дати, але відсутні дні), для якого роздяглися 12 поетів, літераторів, журналістів, музикантів. Як кажуть самі укладачі: прецедент комплексної промоції білоруської літератури через аранжування актуальних текстів небанальним візуальним рядом.



Сяргей Прилуцький розповість про літературний процес у своїй біло-червоно-білій країні, познайомить слухачів із найцікавішими письменниками й поетами, а також мотивами, що нуртують у їхніх текстах. Це нагода для українського читача дізнатися більше про країну, яку все частіше порівнюють із нашою, про літературу, що змагається зі схожою дійсністю.

15 грудня, 15:00
Гостиний Двiр, Контрактова площа 4, м. Київ




0 коментарів

Залишити коментар

avatar