19 Квітня 2024, 23:57 | Реєстрація | Вхід
/ 11 грудня: «Джерела» на «Перехресті» (м. Київ) - 6 Грудня 2012

11 грудня: «Джерела» на «Перехресті» (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 06 Грудня 2012 (Четвер)
Час: 14:16
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1131



11 грудня 2012 року о 16-30 в Будинку письменників НСПУ (Київ, вул.. Банкова, 2) відбудеться знакова зустріч учасників двох літугруповань: в гості до Київської літстудії «Перехрестя» навідаються представники Конотопської літстудії «Джерела», на чолі з її керівником – Іриною Козловою.

Так, ви не помиляється, самі назви цих двох «відкритих полів для спілкування», здатні творити: «Джерела» на «Перехресті» – так називатиметься ця непересічна подія!

Можна було написати про це у стилі уявних нью-васюків Остапа Бендера: на «Перехресті» з небаченою силою заб`ють потужні «Джерела» творчості, таланти і їх поціновувачі з усього світу мріятимуть примчати – аби лишень окрайцем ока глипнути на цю дивовижу… Годі, аж дух перехопило! А між тим ті «джерела» вже давненько б`ють-таки – і на «Перехресті», і на самих «Джерелах». І тепер, коли головні носії і витворювачі з обох літстудій зійдуться разом, слід чекати чогось незвичайного.

Дата зустрічі за дивним збігом обставин позначена святкуванням «Міжнародного дня гір». Тож не дивно, що знаковим для учасників стане подолання вершин – у спілкуванні, декламації, «джерело»- і-«перехрестя»-знавстві. «Команди» з двох літгуртів виборюватимуть право називатися «скелелазами» та «гірськолижниками» літпроцесу.

Списки учасників ще не остаточно сформовані, але вже можна передбачити цікаве «змагання», хоча керівники обох літстудій – Вікторія Осташ («Перехрестя») та Ірина Козлова («Джерела»), а також ініціатор зустрічі – письменник і видавець Сергій Пантюк, – переконані, що надзавданням зустрічі є зовсім не суперечка за першість, вияснення кращих із кращих, але – дружнє творче спілкування, обмін досвідом, взаємозбагачення у живому полі спілкування, сприяння розширенню кола творчих особистостей, зацікавлених один в одному.

А ще сподіваємось, що такі зустрічі – різних літературних «столиць» – стануть доброю традицією.

Вікторія Осташ

Група події у Facebook: http://www.facebook.com/events/457458434291393/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar