24 Квітня 2024, 16:06 | Реєстрація | Вхід
/ 27 листопада: звіт з Фестивалю європейських літератур у місті Коньяк (м. Київ). - 26 Листопада 2012

27 листопада: звіт з Фестивалю європейських літератур у місті Коньяк (м. Київ).

Категорія: «Події»
Дата: 26 Листопада 2012 (Понеділок)
Час: 16:30
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1019



27 листопада о 18:00, у Книгарні "Є"  відбудеться звіт 
з Фестивалю європейських літератур у місті Коньяк.

Заснований у 1988 році з нагоди сторіччя від дня народження Жана Моне – ідеолога сучасної об’єднаної Європи, Фестиваль Європейських літератур у м. Коньяк сприяє розвитку європейської культури і літератури. Фестиваль прагне бути простором, де європейські письменники і читачі зможуть вести діалог між собою. Щороку в листопаді письменники та журналісти запрошуються до участі в круглих столах та конференціях з європейської культурної тематики.

Метою заходів є вивчення культурного багатства європейської спадщини та демонстрація публіці культурних особливостей різних частин Європи. Фестиваль заснував декілька премій: Премія ім. Жана Моне, Премія читачів, Премія молодих європейців та інші.

Щорічно організатори Фестивалю запрошують одного письменника з країни – спеціального гостя на «Європейську письменницьку резиденцію» і ім’я такого письменника від України буде оголошено на презентації.

Цього року Україна стала спеціальним гостем на Фестивалі європейських літератур у місті Коньяк. Вперше країна не член Євросоюзу отримала таку честь.

Про атмосферу фестивалю, його результати і не тільки розкажуть його безпосередні учасники: письменники Марія Матіос, Любко Дереш, Антон Кушнір, музикант Тарас Компаніченко, президент УАВК Олександр Афонін, керівник проекту «Більше країн – більше книжок» Анетта Антоненко.

Модерує Микола Кравченко.

***

Адреса книгарні «Є»: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті Ворота»
Вхід вільний.

Джерело: Сайт Книгарні «Є»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar