28 Березня 2024, 22:57 | Реєстрація | Вхід
/ 17 жовтня: творчий вечір поета Олексія Зараховича. (м. Київ) - 17 Жовтня 2012

17 жовтня: творчий вечір поета Олексія Зараховича. (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 17 Жовтня 2012 (Середа)
Час: 11:33
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1232



17 жовтня в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться творчий вечір поета Олексія Зараховича.

Олексій Зарахович – відомий поет, киянин, пише російською мовою. Автор книг "Машины и озера”, "Табукатура", "Река весеннего завета”, «Чехонь». З публікаціями його творів можна познайомитися в журналах "Самватас", "Многоточие", "Дикое поле”, "Крещатик”, "Ковчег”, "Соты”, "Шо”, "Київська Русь ”, «Север», «Знамя» та ін. Крім того, вірші О.Зараховича увійшли до антологій "Антология русского верлибра”, "Современная русская поэзия Украины”, "Киев. Русская поэзия. ХХ век”, "Русская поэзия Украины. ХХ век», «Писатели ГУАМ» (азербайджанською мовою) та ін. Ще одна грань творчості Олексія Зараховича - він автор і режисер поетичних кліпів за мотивами української поезії 20-30 рр.

Лауреат премії «Планета Поета» ім. Л.Н.Вишеславского.

За словами директора Національного музею Тараса Шевченка Дмитра Стуса, «ліричний герой Зараховича – передусім спостерігач, що сповідує філософію невтручання: ліричний герой не діє, а зберігає вірність ріці та місту. І ця відстороненість і самозаглибленість загострює погляд, який бачить конкретну дію чи вчинок в русі, себто в контексті історії та майбуття».

Натомість російський поет Ольга Сульчинська говорить про нього, що «при всій міфоцентричності Зарахович - композитор, а не оповідач. Він не розповідає історії, він оперує атрибутами образів, вибудовуючи з них нові гармонійні послідовності. Кожна така послідовність являє собою окрему п'єсу: вірш».



Вечір відбудеться 17 жовтня 2012 р. о 18.00 
в Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Т. Шевченка,12). 

Довідки за телефонами: (044) 234-25-56, 234-25-23.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar