29 Березня 2024, 08:09 | Реєстрація | Вхід
/ 27 квітня: стартує книжкова виставка й показ мод Kyiv Publish Fashion Days. (м. Київ) - 24 Квітня 2012

27 квітня: стартує книжкова виставка й показ мод Kyiv Publish Fashion Days. (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 24 Квітня 2012 (Вівторок)
Час: 10:31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 951



27 квітня читачі своїх улюблених книг зможуть приміряти модні обкладинки в формі одягу від провідних українських модельєрів, художників та арт-майстрів. 

У приміщенні Інституту журналістики (вул. Мельникова, 36/1) в п’ятницю та суботу проходитиме виставка унікальних обкладинок, а ввечері з 18.00 до 20.00 відбудеться показ книжкової моди. 

Для більшості учасників, які створювали вбрання для книг, Kyiv Publish Fashion Days – перший видавничий проект, але, не зважаючи на це, українські модельєри активно долучаються до читання, вибору літератури та її пропаганди в нашій країні.

До прикладу, Сергій Данчинов, який представлятиме Будинок Моди «IDoL», відстежує новинки українських та зарубіжних видавництв. Він вважає, що потрібно не просто рекламувати книгу, а всіляко підтримувати її розвиток, адже вона – обличчя української культури.

Відомий модний бренд Соболєва-Вронська з українських письменників читають Ліну Костенко, Марію Матіос, Оксану Забужко, Юрія Андруховича та Андрія Куркова. Дизайнерки вважають, що любов до книги потрібно розвивати з дитинства.

Серйозно до пропаганди читання підходить художниця Аліна Копиця. «Рекламу українських книг потрібно почати ще з податкових пільг та підвищення заробітної плати вчителям. Адже від того, як літературу викладають у школі залежить і її сприйняття в майбутньому. Не допускати рейдерських атак на книжкові магазини,а, навпаки, сприяти відкриттю нових бібліотек та книгарень», - коментує майстриня. 

Художниця із Запоріжжя – Наталія Дерев’янко вважає, що «гарно написана та проілюстрована книга – це вже половина роботи, а реклама в нашому житті ще нікому не шкодила – головне, аби вона була різноманітною та поєднувалася зі змістом видання». 

Усі учасники: Олександр Васильєв (модельєр), Ірина Жичук (художниця), Анастасія Костенко (дизайнер і художниця), Ірина Озаринська (майстриня зі створення арт-буків), Інна Шмакаєва, Божена Городницька (журналістка), Павло Сусляков та проект «Папинарубашка», Анна Надуда (художниця), Катерина Бруєвич (художник-ілюстратор) активно підтримують українське книговидання та презентують свої роботи на виставці й показі мод.

«Читання – це модно» - слоган цьогорічного Kyiv Publish Fashion Days, а читання українського – це ще й стильно, емоційно та професіонально.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar