29 Березня 2024, 15:55 | Реєстрація | Вхід
/ У Харкові урочисто відзначать 20-річчя «Червоної фіри». - 20 Березня 2012

У Харкові урочисто відзначать 20-річчя «Червоної фіри».

Категорія: «Події»
Дата: 20 Березня 2012 (Вівторок)
Час: 12:20
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1006



Цього року виповнюється 20 років від часу постання літературно-мистецького об’єднання «Червона Фіра» – поетичного угруповання, що на практиці довело тезу про відродження України, яке почнеться зі Сходу, і сформувало в Харкові нове творче середовище, наслідки чого відчутні ще й до сьогодні.
 
Колискою неочікуваної дитини буремних дев'яностих стало улюблене місто над Лопанню, а перші кроки зроблено в благословенних стінах Харківського літературного музею.

Тож із нагоди ювілейної  дати Літмузей запрошує на відзначення дня народження ЧФ!

17 квітня - урочисте відкриття виставки «Їхала шляхом "Червона фіра"»: ексклюзивні фото, документи, збірки та часописи, читання від живих експонатів. Твоє ім'я також може опинитися в архівах Літмузею, якщо  у тебе вдома зберігся унікальний примірник «червонофірівського» самвидаву!

Завершиться відкриття грандіозним аукціоном, де будуть представлені меморіальні речі учасників ЧФ, а також особливо причетних.

26 квітня - урочисте закриття виставки, літературна прогулянка Харковом, відпочинок у місцях бойової слави, автографи-графіті, джин-тонік, круглий стіл у «Книгарні Є» на тему:
«"Червона фіра" та феномен дев'яностих: тенденції розвитку сучасної української літератури»

Контакти: тел. (057) 706-25-79, 706-25-81
litmuzey@ukr.net
Джерело: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar