19 Квітня 2024, 19:41 | Реєстрація | Вхід
/ 10 березня: Прем'єра! Моноспектакль "Тарас Шевченко. Кобзар". (м. Київ) - 7 Березня 2012

10 березня: Прем'єра! Моноспектакль "Тарас Шевченко. Кобзар". (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 07 Березня 2012 (Середа)
Час: 16:35
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1309



10 березня о 18:00 у Руському клубі «Культ Ра» (м. Київ, Володимирська, 4) відбудеться моноспектакль "Тарас Шевченко. Кобзар".

Сучасне, живе прочитання поетичного спадку щирого сина України Тараса Шевченка. Головна тема – українське козацтво: його витоки, життя, боротьба, роль в історії свого народу. 

Декламація віршів перемежовується короткими, зваженими історичними коментарями, звіреними з поглядами сучасника, товариша поета – Миколи Костомарова, відомого історика, засновника київського Кирило-Мефодіївського братства. Використані також сучасні джерела історичного аналізу. 

На мережках проникливих нот кобзарських мелодій починають звучати безсмертні рядки шевченківських віршів… Розкриваються перші враження молодої душі від краси рідної землі, перший гіркий присмак несправедливого людського буття. Чуються роздуми над витоками війн і горя поміж людей. От вже молодий парубок ладен стати на тяжкий шлях лицарського козацького життя. Бачимо випроводжання на війну, смуток, сльози в очах молодої дівчини, що лишається одна, з однією лише надією на повернення коханого. Широким вихором проносяться звитяжні битви і морські походи, снопи іскор летять із дзвінких козацьких шабель у тяжких змаганнях за право жити вільними і щасливими.

Цікаво чути про давні звичаї Запорізької Січі, Гетьманської держави, органічний, нерозривний зв'язок українського народу зі своєю православною вірою і матір’ю-церквою.

От вже линуть роздуми кобзарів – зримої совісті України, про те, що сподівалось, та не сталось, промайнуло і закотилось перекати-полем через рідні степи у синє море вічності… Тверде батьківське слово Тараса Шевченка, звернене до теперішніх сучасників, стукає до совісті кожного з нас, пробуджуючи гучним Великим Дзвоном, надихаючи поглянути на історію своєї країни та навколишній світ широко розкритими очима. 

В моноспектаклі декламуються напам’ять біля 35 віршів та поем Тараса Шевченка. 

Читає лауреат-декламатор Міжнародного еко-культурного фестивалю "Трипільське Коло 2011" Олександр Ліщенко.


10 березня о 18.00. Вхід вільний

Руський Клуб «Культ Ра»
Києва Гора, Вул. Володимирська, 4
Тел.: (067) 231-80-16, (044) 331-59-48
www.KULTRA.ORG
info.kult.ra@gmail.com



0 коментарів

Залишити коментар

avatar