19 Квітня 2024, 14:17 | Реєстрація | Вхід
/ Розпочався другий перекладацький конкурс для молодих богемістів. - 2 Березня 2012

Розпочався другий перекладацький конкурс для молодих богемістів.

Категорія: «Конкурси»
Дата: 02 Березня 2012 (П'ятниця)
Час: 14:15
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1163



Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові разом з Чеським центром у Києві за підтримки Національного туристичного управління Чеської Республіки – CzechTourism в Україні, оголошують Другий перекладацький конкурс для молодих українських богемістів.
 
Конкурс відкритий для всіх, хто зацікавлений у літературному перекладі з чеської мови на українську і хто відповідатиме критеріям конкурсу. 

Учасник може вибрати один із двох текстів:
1) оповідання Uchyl , автор: Irena Douskova (1964)
2) 5 віршів : Ladislav Dvorak (1920–1983)

Найкращий переклад оповідання та найкращий переклад віршів буде опублікований у журналі Кур’єр Кривбасу.

Абсолютний переможець конкурсу буде відзначений ваучером на вихідні в Празі ( з проживанням та сніданком) на дві особи та квитками на літак у зворотному напрямі Київ-Прага.

Друге і третє місця будуть нагороджені книжними та іншими цінними призами.

Організатори та журі залишає за собою право надати місце кільком особам, або ж взагалі не надавати його, якщо результат не відповідає рівню. Крім того, організатори залишають за собою право присудити приз іншому абсолютним переможцем у випадку, якщо переможець не має змоги повноцінно використовувати приз (наприклад через тривале проживання в Чеській Республіці).
 
Умови участі:

1) Учасник повинен бути молодшим 35 років (на час завершення конкурсу 31.05.2012) і бути громадянином України.

2) Оригінальний чеський текст можуть учасники отримати звернувшись за електронними адресами: lvov@embassy.mzv.cz або cckiev@czech.cz. (зацікавленим особам, що не будуть представлятися, тексти не надсилатимуться).

3) Переклад та необхідні особові данні (ім’я та прізвище, дата народження, постійне місце проживання, № паспорту) конкурсант має прислати на електрону адресу: lvov@embassy.mzv.cz або cckiev@czech.cz.

4) Учасник зобов’язується дотримуватися вимог законодавства про авторські права: оригінальний текст і переклад не буде ніяким способом поширювати, публікувати або іншим чином публічно використовувати.

5) Наданням всього перекладу на конкурс учасник тим самим погоджується з подальшим публікуванням чи використанням тексту перекладу в рамках некомерційних проектів Чеського центру в Києві та Генерального консульства у Львові. 

6) Термін закінчення конкурсу: 31. 05. 2012 р.

7) Переможець буде виголошений на Форумі видавців у Львові. Разом з тим буде опублікований весь список конкурсантів, без вказування місць, чиї роботи відповідають вимогам конкурсу.
 
Переклади буде судити журі у складі:

Рита Кіндлерова – перекладачка, ЧР
Галина Крук – поетеса і перекладачка
Галина Петросаняк – поетеса та перекладачка
Людмила Таран – письменник і поетеса
Антон Санченко – письменник
 
Уся інформація знаходиться на: 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar