25 Квітня 2024, 07:13 | Реєстрація | Вхід
/ 29 лютого: Запрошуємо на Всесвітні поетичні читання в Україні! - 16 Лютого 2012

29 лютого: Запрошуємо на Всесвітні поетичні читання в Україні!

Категорія: «Події»
Дата: 16 Лютого 2012 (Четвер)
Час: 13:43
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1806



29 лютого у 131 країні світу за ініціативи Всесвітнього Поетичного Руху відбудуться Всесвітніпоетичні читання. Україна також приєдналася до планетарної ініціативи, відтак, вечори поезії відбудуться у трьох українських містах – Києві, Львові і Тернополі!

Одним із засновників Всесвітнього Поетичного Руху (World Poetry Movement) є Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. ВПР було засновано на 21-ому Міжнародному фестивалі поезії в Медельїні (Колумбія) у 2011 році. Засновники – директори поетичних фестивалів з 37 країн, які провели 5-денну нараду про стан поезії і поетичних фестивалів по всьому світу. Учасники прийняли рішення про створення Всесвітнього Поетичного руху, основна мета якого полягає у розширенні співробітництва між поетичними фестивалями та поетами.

У Києві Всесвітні поетичні читання відбудуться 29 лютого 
у Букарні «БАБУЇН» (вул. Симона Петлюри, 10), початок о 18:00. 
Розповідь Ірини ВІКИРЧАК «Чому Колумбія: 
небезпека, поезія, барони та ін.», слайд-шоу.

Читатимуть поети: 
- Богдан-Олег ГОРОБЧУК, 
- Дмитро ЛАЗУТКІН, 
- Павло КОРОБЧУК, 
- Юлія СКОРОДА, 
- Ірина ЦІЛИК, 
- Ірина ШУВАЛОВА. 

Після поезії глядачі зможуть насолодитися музикою 
народів світу у виконанні гурту «Київські торти».

Також 29 лютого у Львові вечір відбудеться у Книгарні «Є» (просп. Свободи, 7), початок о 18:00. Читатимуть: Оксана ВАСЬКІВ, Маріанна КІЯНОВСЬКА, Світлана КОРЧАГІНА, Галина КРУК, Мар’яна МАКСИМ’ЯК, Юлія МУСАКОВСЬКА, Катерина ОНІЩУК, Альбіна ПОЗДНЯКОВА, Роман РУДЮК, Григорій СЕМЕНЧУК, Остап СЛИВИНСЬКИЙ.

У Тернополі читання розпочнуться 29 лютого о 18:30 у Книгарні «Є» (вул. Валова, 7-9). Виступатимуть поети: Юлія БАБАК, Богдан БОДЕНЧУК, Юрій ЗАВАДСЬКИЙ, Василь КОЛІСНИК, Юрій МАТЕВОЩУК, Мар’яна СУДОВА, Микола ШПАКОВСЬКИЙ.
На всі вечори вхід – вільний!

За підтримки Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ



1 коментарів

avatar
з, Итак, калория измеряет энергию в еде и напитках, которые мы употребляем, и энергия эта нужна для нормальной, активной, радостной и счастливой жизниПришла родня, за ней подтянулись друзья, накрыли стол, заняли в отдельной комнате малышню

Залишити коментар

avatar