20 Квітня 2024, 06:40 | Реєстрація | Вхід
/ Інтерв’ю із автором відеороботи «Щось», що посіла у конкурсі «CYCLOP»-2011 почесне третє місце. - 5 Грудня 2011

Інтерв’ю із автором відеороботи «Щось», що посіла у конкурсі «CYCLOP»-2011 почесне третє місце.

Категорія: «Новини»
Дата: 05 Грудня 2011 (Понеділок)
Час: 13:23
Рейтинг: 3.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1789



Нещодавно вібдулося завершення першого 
Міжнародного конкурсу відеопоезії «CYCLOP»-2011. 

За його підсумками почесне третє місце посіла робота тернопільчан під назвою «Щось»
Кожному із авторів робіт-переможців, був заданий певний перелік питань. Пропонуємо вашій увазі відповіді на них автору тексту відеороботи, Мар’яни.

Опис відео.

Автором тексту «Щось» є я, Мар’яна Судова. Що народилась в Хмельницькій області, й зараз проживає у Тернополі. Мар’яна є студенткою тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, спеціальність «Журналістика». Учасниця літературної студії «87» ім. Юрія Завадського.

Автор відеоряду: Василь Мізюк, гітарист тернопільського гурту «Ті, що падають вгору». Має технічну спеціальність, проте це не заважає йому бути чудовим музикантом, фотографом і знімати відеофільми чи кліпи для тернопільських гуртів.

Музичний супровід роботи: Akira Kosemura - Overture/Departure.



Питання конкурсу.

1. Що таке, на вашу думку, відеопоезія?

Відеопоезія - це вдала форма підкріплення образів, що складаються в головах читачів/слухачів поезії, тими, які бачить і хоче показати поет. З одного боку поезію взагалі не можна якось тлумачити, її повинен сприймати кожен по-своєму і цей процес природній і єдино прийнятний. Проте з іншого - чому б не дати змогу комусь побачити вірш так само, як бачить його автор?

3. Що послугувало основним орієнтиром при обранні вірша задля візуалізації?

Я одразу обрала два вірші, між якими вагалась, а оскільки в той вечір, коли геніальна ідея зняти відеопоезію прилинула до моєї голови, я переписувалась з Лесиком з Los Colorados, то попросила «підказку залу». Він одразу сказав, щоб знімати щось на «Щось», і я в ту ж мить написала Васі.

4. Як народилася ідея відеоряду?

Ми з оператором Васьою зустрілись для обговорення відеоряду, постояли в Центрі біля Франка, посміялись, плюнули і пішли на якийсь концерт електронщиків. А тоді, поки їхали разом додому, бо ми живемо на одному масиві, обговорили, що мають бути динамічні кадри, те-се, що треба буде грати драму і бити когось квітами, розкидати буси, бігати босими ніжками по мокрій холодній плитці в кухні і таке подібне. Проте, відео відзняли, все таки, дещо інше, не краще чи гірше, а інше.

5. Розкажіть якийсь цікавий випадок, пов'язанний із створенням вашої відеороботи. 

Знімали ми в два етапи: спочатку на вулиці, а десь через тиждень у квартирі Мізюка. Коли знімали на вулиці, лив дощ і я була у чоботах, коли в квартирі - щоб добратись до Васі, треба було в спеку 20 з лишнім градусів йти до нього в колготках, чоботах і куртці, що згодилось лише для феєричного входження в квартиру. 

Далі мені треба було переодягнутись в щось більш домашнє і таке, в чому було б видно ключиці, і ми вирішили, що сорочка - найкраще що може бути, проте її я з собою не взяла. Довелось шукати серед одягу оператора, але він у нас стільняжка і на моїх 178 см зросту знайти сорочку, яка прикривала хоча б щось, було проблемно. Сорочка з відео - найдовше, що було у Васі (двозначне речення вийшло, сама сміюсь). 

А ще було дуже смішно, коли Вася намагався змусити мене заплакати, що закінчувалось диким реготом. Тоді ми вирішили пускати штучні сльози - трубочкою для коктейлів - це зайняло найбільше часу зйомок, бо коли по щоці біжить крапелька води - це дуже лоскотно і смішно, тай взагалі я люблю посміятись, ахаха.

6. Що би ви хотіли сказати тому, хто зараз переглядатиме вашу роботу?
Я не вмію відповідати на такі серйозні питання. 
А Ви що відповіли б?)

Ну і, власне, сама робота.
Приємного перегляду!



Лінки по темі:
-------------------------------------------------------------
- Сайт конкурсу: http://litfest.ru/CYCLOP/short_2011.html
Представництво Конкурсу Вконтакті: http://vkontakte.ru/event29590963
- Представництво конкурсу у Facebook: http://www.facebook.com/pages/CYCLOP/136023003158274 
--------------------------------------------------------



2 коментарів

avatar
"Автором тексту «Щось» є я, Мар’яна Судова. Що народилась... й зараз проживає у Тернополі. Мар’яна є студенткою" - забавная деперсонализация ))))
avatar
"Хоббит, или Туда и обратно" )))

Залишити коментар

avatar