29 Березня 2024, 08:25 | Реєстрація | Вхід
/ 25 листопада: Чути, щоб бути почутим» у PinchukArtCentre (м. Київ) - 24 Листопада 2011

25 листопада: Чути, щоб бути почутим» у PinchukArtCentre (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 24 Листопада 2011 (Четвер)
Час: 12:12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1078



В п’ятницю, 25 листопада 2011 року, о 20:00 PinchukArtCentre запрошує всіх поціновувачів сучасного мистецтва долучитися до літературно-мистецької акції «Чути, щоб бути почутим»

Захід відбудеться на другому поверсі арт-центру у залі з інсталяцією «Бачити, щоб бути побаченим» бразильської художниці Сінтії Марселле, володарки Головної премії Future Generation Art Prize 2010.  


У рамках події в просторі інсталяції буде представлено літературний колаж, за основу якого взято твір «Wostward Ho» одного з найвпливовіших письменників ХХ ст. Семюеля Беккета. Саме з цього твору походить фраза, що надала назву всьому проекту Марселле.  

Літературний колаж базується на оригінальному тексті Беккета англійською мовою, створеному в традиції театру абсурду, який був переосмислений і доповнений прикладами української та російської літератури абсурду. Діалог, що об’єднає літературний твір та інсталяцію Марселле, надасть відвідувачам унікальну можливість отримати більш глибоке розуміння проекту художниці.

У заході візьмуть участь актори театру «ДАХ» Ігор Постолов та Марко Галаневич, який також є солістом гурту «ДахаБраха».

Акцією «Чути, щоб бути почутим» арт-центр продовжує досліджувати взаємодію між візуальним мистецтвом і літературою, демонструючи мистецькі твори в літературному контексті та створюючи особливий погляд на них. Дана акція презентує новий формат подій літературної програми, яка є невід’ємною частиною освітньої платформи PinchukArtCentre.

У зв’язку з обмеженою кількістю місць, яке становить 40 місць, попередня реєстрація на подію обов'язкова. Реєстрація здійснюється за телефоном +38 0 44 590 08 58. Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. 

Звертаємо увагу, що вхід в інсталяцію Сінтії Марселле «Бачити, щоб бути побаченим» можливий лише без взуття.

Розклад літературно-мистецької акції «Чути, щоб бути почутим»:

20:00 – 20:10 – збір глядачів у залі з інсталяцією Сінтії Марселле, 2-й поверх. Вступне слово Олександра Михеда, куратора акції; 
20:10 – 20:45 – читання акторами театру «ДАХ» експериментального літературного колажу на основі твору «Wostward Ho» Семюеля Беккета; 
20:45 – 21:00 – нагода поспілкуватися і поставити запитання учасникам вечора.

Джерело: pinchukartcentre


0 коментарів

Залишити коментар

avatar