28 Березня 2024, 19:21 | Реєстрація | Вхід
/ Оголошеня шорт-листу Міжнародного конкурсу відеопоезії «CYCLOP-2011»! - 7 Листопада 2011

Оголошеня шорт-листу Міжнародного конкурсу відеопоезії «CYCLOP-2011»!

Категорія: «Конкурси»
Дата: 07 Листопада 2011 (Понеділок)
Час: 11:50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2761



image
Підходить до завершення перший конкурс відеопоезії «CYCLOP»
Суддівська колегія вже виставила свої бали. Голосування у конкурсі офіційно завершено. З усіх робіт, що приймали участь у конкурсі, вже обрано 10ть, що отримали найбільшу кількість балів. І сьогодні, згідно з Положенням конкурсу, прийшов час оголосити ці роботи.

Із самого старту конкурс набув неочікуваного розголосу та резонансу. Загалом до розгляду було подано більше 50-ти відеоробіт. Серьозному проценту робіт, через невиконання авторами умов конкурсу, до участі в останньому було відмовлено. Найбільш поширеною причиною відмови слугувало використання фото та відео матеріалу без узгождення із їх авторами (запозиченя із мережі інтернет). Тож, після попереднього відбору, підсумковий Лонг-лист конкурсу склав 37 робіт.

Серед учасників цьогорічного конкурсу є автори цілого переліку міст України й Росії. Різним був і рівень професійної підготовки конкурсантів. Серед текстів, на які знімалося відео, були вірші відомих як широкому, так і зовсім вузькому колу читачів. Всупереч Положенню, було також дозволено приймати участь у конкурсі роботі на вірш вже померлого автора - а саме, Тараса Шевченко.

Хоча до участі в конкурсі допускаються роботи тільки сучасних авторів, через високу якість відеоряду, та через те, що відеопоезія як напрям мистецтва в Україні тільки починає розвиватися, в якості винятку й в рамках першого року існування Премії, ця відеоробота до участі у конкурсі відеопоезії «CYCLOP - 2011» все ж таки була прийнята.

Перейдемо до урочистого моменту! *барабанний дріб*

До шорт-листу Міжнародного конкурсу відеопоезії «CYCLOP - 2011» 
потрапили наступні роботи:

1. «Облака». Автор Відео Та Тексту: Анна Мінакова.


2. «Притча Далекобійників». Текст: Ірина Загладько. Відео: Оксана Була.


3. «Тень».Идея, Видео, Монтаж: Анастасия Богомолова. Поэзия: Янис Грантс.   



4. «Щось».Текст: Судова Мар’яна. Відеоряд: Василь Мізюк.  


5. «Відповідь На Молитву».Текст: Т. Шевченко. Режисер: Максім Буйніцкі


6. «Старина».Режиссер: Рейниш Светлана. Текст: Александр Васин.  


7. «Симфонія Життя».Текст: Слободян Зореслав. Відео: Студія Гарбуз.


8. «Если».Автор Текста, Идеи, Видео: Сергей Баранкин.


9. «Тонка Нитка Води».Текст: Мар'яна Максим'як. Відео: Станислав Гуренко@Red Glass.


10. «Молитесь За Японию!». Поезія: Мара. Відео: Бондаренко Павло, Вікторія Величко.


Всі автори про проходження у другий етап конкурсу вже повідомлені й готуються до оголошення переможців. Відповідають на анкети та надсилають відео у більш високій якості. Всі роботи, що потрапили у шорт-лист, буде продемонстровано в рамках офіційного завершення конкурсу, що проводитиметься 20 листопада у фестиваль-ресторації "Диван" (м. Київ). У рамках події також будуть оголошені переможці конкурсу - відео-роботи, що за результатами голосування потрапили у трійку кращих, та відбудеться церемонія їх урочистого нагородження.

Більш детальну інформацію про церемонію нагорождення 
чекайте на Літфесті вже найближчим часом!

Вітаємо переможців другого етапу конкурсу!

З повагою,
оргкомітет конкурсу
--------------------------------
Офіційний сайт: http://litfest.ru/CYCLOP/short_2011.html
Канал конкурсу на Youtube: http://www.youtube.com/user/litfestru#p/c/1B271E11A3282575

E-mail: cyclop@litfest.ru
Представництво Конкурсу Вконтакті: http://vkontakte.ru/event29590963
Представництво конкурсу у Facebook: http://www.facebook.com/pages/CYCLOP/136023003158274 

Лінки по темі: 
--------------------------------


6 коментарів

avatar
Serg Ktatat Mysko Карамба... Оказуєця визначальним була роздільна здатність. Якість відео - це тупо якість відео. Таваріщі! Нада було предупреждать чи ставить в умовах конкурсу мінімальні параметри відеоробіт.... Нє ну канєшно якшо мой "Шевченко" і "Плоацебо" не в топ то він і висказуєця. Може й того. Но мене сподвитгла оця "ЯКІСТЬ ВІДЕО"... Всім удачі і всякого прочєго...
Я тут http://www.facebook.com/ktatat?sk=info
avatar
Шановний Сергію! Якість відео зовсім не була визначальною. Цей момент був вирішальним тільки у прийнятті рішення стосовно можливості участі у конкурсі конкретної роботи.

Оцінювалися не якість окремо взятої відео, чи текстової складової твору. Були роботи, в яких бездоганний текст супроводжувався посереднім відео, й навпаки. Увага при оцінюванні зверталася саме на органічність поєднання і взаємодоповнення цих складових.
avatar
Може буть... Та нормально, чого там. Ваш конкурс, ваші оцінки, ваші правила, ваші смаки, ваші вподобання і все інше. Конкурс є конкурс. Хто організував, той і правий.
avatar
Не засмучуйтесь, це лише конкурс. Це нагода поділитися своїми роботами, подивитися роботи інших. Насамперед, все це робиться саме заради подібної можливості. Оцінки, бали, місця - діло формальне, яке може залежати від смаків судівської колегії, випадку чи простого збігу обставин. Робота ж створюється не на конкурс? Вірші й ті ж картини пишуться зовсім не задля перших місць... а тому, що їх творець просто не можете їх не створювати...

Тож, таки не засмучуйтесь!
Бажаю успіхів
й творчого натхнення! smile
avatar
Добре, не буду))) Як в дєтскому садіку)))
avatar
Дяки за нагоду озвучити те, що хотілося сказати не тільки тобі одному ))

Залишити коментар

avatar