29 Березня 2024, 11:57 | Реєстрація | Вхід
/ Андрухович та Кarbido вирушать в АПЕРИТИВ-ТУР - 14 Березня 2011

Андрухович та Кarbido вирушать в АПЕРИТИВ-ТУР

Категорія: «Події»
Дата: 14 Березня 2011 (Понеділок)
Час: 09:45
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1484



14 квітня о 19.30 у Києві в кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) розпочнеться АПЕРИТИВ-ТУР (поезія/музика/відеоарт) Юрія Андруховича (Україна) та гурту Кarbido (Польща— Швейцарія) . 

Подаємо весь розклад туру:

16 квітня — Вінниця, Міський палац мистецтв «Зоря», вул. Червоноармійська, 44, початок о 19:00 

19 квітня — Хмельницький, Міський будинок культури, вул. Проскурівська, 43, початок о 19:00 

20 квітня — Тернопіль, кінотеатр «Перемога», б-р  Шевченка, 27, початок о 19:00 

21 квітня — Львів, Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11, початок о 19:00

Чимало мистецьких подій зараз є відкритим експериментом — ризиковано, але цікаво. Проте лише іноді експеримент перетворюється на справжню подію. Випадкова спільна імпровізація на одному з фестивалів призвела до появи альбому «Самогон», в якому ТЕКСТИ Юрія Андруховича поєдналися з МУЗИКОЮ Karbido. Наступний спільний альбом — «Цинамон» — виникав у мандрівній студії звукозапису по цілому світові: Утрехт, Дрогобич, Варшава, Вроцлав, Гальденштайн, Єрусалим та Гонконґ.

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ до проекту, навпаки, створювалася АртПолем свідомо в межах однієї кімнати-студії, де з артефактів буденного навколишнього світу виникали метафоричні образи. Під час концертів, кожен з яких звучить неповторно, з цим відео наживо працює vj-група Куб, що додає проекту свіжості та непередбачуваності. Назва туру напередодні третього спільного альбому — «Аперитив» — натякає на вступне або первісне дійство і римується з «а перед тим…». Це своєрідний зе бест із двох попередніх, до якого, можливо, будуть вписані кілька абсолютних прем’єр. 

Проект українського письменника Юрія Андруховича, створюваний ним у співпраці з музикантами Кarbido, вперше отримав українську підтримку, яку надав Фонд мецената Петра Порошенка. Діяльність Фонду Петра Порошенка, заснованого в 1998 році, не обмежується територією, державою, нацією чи окремою релігією. Розуміючи прагнення людини до пізнання та самовдосконалення, Фонд Петра Порошенка робить все для того, щоб кожен українець мав вільний доступ до джерел світових знань та на власний розсуд формував свій світогляд. 

Проект також — традиційно — підтримує Польський Інститут у Києві.

Дофінансовано з коштів Національного Центру Культури (Польща) в рамках Польсько-української культурної програми в рамках Євро 2012 Європейський стадіон культури.

 Інформація: АртПоле



0 коментарів

Залишити коментар

avatar