20 Квітня 2024, 08:42 | Реєстрація | Вхід
/ Читачам відкриють таємниці письменницьких шухляд - 30 Жовтня 2010

Читачам відкриють таємниці письменницьких шухляд

Категорія: «Події»
Дата: 30 Жовтня 2010 (Субота)
Час: 10:56
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2539


4 листопада о 16.00 в Національному музеї літератури України (вул. Богдана Хмельницького, 11) відбудеться презентація та обговорення книги «Таємниці письменницьких шухляд», що вийшла друком в серії «Невідома Україна» (видавництво «Наш час»).

Кожен історичний час залишає по собі унікальне відзеркалення подій. Але часто-густо ми живемо у Королівстві кривих дзеркал, і тому маємо викривлені відображення минулого. Повернути справжнє обличчя  епохи — прекрасне завдання для дослідника. І з цим завданням блискуче впоралися Станіслав Цалик і Пилип Селігей — автори нової науково-популярної книги «Таємниці письменницьких шухляд (детективна історія української літератури)» від видавництва «НАШ ЧАС» (книга вийшла в серії «Невідома Україна»). Хронологічні  рамки книги — 30–50 роки минулого століття. Головні персонажі — добре відомі українські радянські письменники: Микола Бажан, Максим Рильський, Іван Кочерга, Павло Тичина, Олександр Корнійчук, Улас Самчук, Юрій Яновський, Остап Вишня, Олексій Кундзіч, Олесь Гончар та інші. 

Місце подій: легендарний  київський будинок для «робітників літератури» — Роліт. Здавалося б, що може бути невідомим із життя справжнісіньких класиків української літератури? Їхні твори десятиліттями вивчаються у школах, про іхній творчий і життєвий шлях написано сотні книжок і дисертаційних досліджень, створено документальні та ігрові фільми.  Проте ми пересвідчилися, що справжня, без купюр історія української літератури — це  захоплюючий детектив. А життя головних персонажів книги — цілий Всесвіт, де переплетено так багато — Світло і Темрява,  Любов і Страждання, Слабкість і Сила Духу.

Презентація проходитиме в оригінальній формі театралізованої акції за участю акторів київських театрів. Буде продемонстровано унікальні фото- й відеоматеріали, архівні  документи, що не були раніше оприлюднені. Виступить багато свідків подій: вдова Олеся Гончара, онука Остапа Вишні, пасербиця Уласа Самчука — реальні люди, через життя й серця яких пройшла історія радянської доби.

Джерело: Буквоїд



0 коментарів

Залишити коментар

avatar