19 Квітня 2024, 14:32 | Реєстрація | Вхід
/ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПОЕТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПІДКОВА ПЕГАСА-2010» - 12 Серпня 2010

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПОЕТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПІДКОВА ПЕГАСА-2010»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 12 Серпня 2010 (Четвер)
Час: 18:03
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2250


Прес-реліз від 7 серпня 2010 р.

Усіх, хто отямився від серпневої спеки, запрошуємо 14 серпня у суботу до Вінниці на традиційний, третій за відліком, всеукраїнський поетичний фестиваль «ПІДКОВА ПЕГАСА-2010».

Захід проводиться протягом одного дня у Вінницькому центральному міському парку відпочинку на сцені майдану «Водограй», починаючи з першої години дня. 

Реєстрація та вибірковий тур фестивалю – з десятої години ранку в актовому залі школи №2, що знаходиться поруч з парком (вул. Соборна, 94). Модератор – Леонід Борозенцев.

Організатори заходу (голова російсько-українського центру «Співвітчизники»  Олег Кадочніков, голова обласної організації НСПУ Михайло Каменюк, співзасновник поетичної групи «Лірики Transcendent’a» Андрій Стебелєв, співробітники відділу культури Вінницької міської державної адміністрації) дають прес-конференцію о 12:30 на майдані Водограю.

В програмі фестивалю – різноманітні поетичні конкурси, інсталяції, дефіле, виступи бардів та музичних колективів. На переможців очікують цікаві призи, планується поїздка на літературно-мистецький пленер у Стрижавку до руїн фашистської ставки «Вервольф».

Довідки стосовно проведення заходу надають: 

Андрій Стебелєв (0679006345, abcmilob@yahoo.com), 
Леонід Борозенцев (0631399220, b_2004@rambler.ru).


ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

Місце та час проведення: 
м. Вінниця
14 серпня 2010 р. (субота)

Мета:  
До Дня Незалежності в Україні популяризація жанру поезії, мовної синкретичності, толерантності в інтересах слов’янської єдності та європейського вибору Української держави, а також міста Вінниця як одного з провідних її культурних центрів/

Організатори: 
Під патронатом голови виконавчого комітету Вінницької міської ради Гройсмана Володимира Борисовича Вінницька обласна організація НСПУ, поетична група «Лірики Transcendent’a», російсько-український культурно-просвітницький центр у Вінницькій області «Співвітчизники», Вінницькій дім поета, всеукраїнський інтернет-портал «Поезія та авторська пісня України» (http://poezia.org), літературний часопис «Вінницький край», вінницьке видавництво «Глобус-ПРЕСС, ЛІТО «Сучасник».

Очікувана к-ть учасників: 
Близько 100 осіб (до 30 поетів та бардів з різних міст України та до 70 творчих особистостей Вінниці)

Призи (сувеніри): 
Гран-прі, дипломи лауреатам та учасникам, подарунки.

Інформаційні партнери та медіа-підтримка: 
Вінницька державна телерадіокомпанія «Вінниччина», центральні періодичні видання: журнал «ШО», газета «Дзеркало тижня», газета «Літературна Україна», газета «Література і життя»; регіональні ЗМІ – корпорація RIA, видання «20 хвилин», газети «Вінницька газета», «Вінниччина», «Кур’єр», «Місто», вінницька студія web-дизайну Глянець.net; інтернет-ресурси: сайт «Гутірка українських поетів» (Київ), «Публікатор» (Київ), Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» (Дніпропетровськ), сайт «Поетичні майстерні» (Львів), літературні портали «Міжнародний літературний клуб» (Вінниця) та «ЛІТФЕСТ» (Київ).


Програма фестивалю:

14 серпня 2010 (субота)

10:00 – 13:00 

Зустріч та реєстрація учасників фестивалю в актовому залі школи № 2 (вул. Соборна, 94), формування журі, ВИБІРКОВИЙ ТУР ФЕСТИВАЛЮ у форматі NON-STOP «вільний мікрофон» для всіх бажаючих; ознайомчі з містом екскурсії для гостей (Літературно-меморіальний Музей М.М.Коцюбинського, Національний музей-садиба М.І.Пірогова);

10:00 – 16:00 

Робота в актовому залі школи, а потім у Центральному міському парку Вінниці експозиції-крамнички Вінницького Дому поетів, презентація авторами своїх книг;

12:30 – 13:00 

Прес-конференція організаторів в Центральному міському парку Вінниці та спілкування із ЗМІ почесних гостей;

13:00 – 17:00 

Відкриття фестивалю, привітання почесних гостей та членів журі,  land-art студії «Версії А-2» О.Нікітюка, прогулянки на «Пегасі» (за окрему плату), виступи у парку на сцені біля Водограю музичних гуртів ( у т.ч. «Мартові-Драм», «Брідж»), бардів, відомих літераторів та гостей Вінниці; ОСНОВНИЙ КОНКУРСНИЙ ТУР ФЕСТИВАЛЮ; конкурс у підтримку захисту тварин (В.Цимбал), нагородження переможців; до 30-ліття вшанування пам’яті В.Висоцького обмін дискографією.

17:00 – 20:00 

Централізований виїзд за персональними запрошеннями автобусом (до 40 осіб) до руїн ставки «Вервольф» (смт Стрижавка). Літературно-мистецький пленер, постановочні номери клубу історичної реконструкції «Білий вовк» (кер. А.Нестерович); до 65-річчя Перемоги у ВВВ поетичний конкурс «Він, вона і війна», поетичний ринг, відзначення переможців.

до 21:00 

Централізоване повернення автобусом до Вінниці, роз’їзд учасників.


Контакти:

Борозєнцев Леонід Леонідович, оргкомітет (програма) - 0631399220
Борецький Віталій Васильович, оргкомітет (програма)  - 0969496642
Броварна Юлія Валентинівна, оргкомітет (медіа, поліграфія) - 0955507603
Іванова Наталія Іванівна, оргкомітет (пленер, екскурсії) - 0633498969
Кадочніков Олег Петрович, РУКПЦ «Співвітчизники» (журі) - 0661312284
Каменюк Михайло Феодосійович, ВВ НСПУ (журі) - 691551
Негода Сергій Петрович, оргкомітет (реєстрація) - 0635970486
Нікітюк Олександр, оргкомітет (програма) - 0965681411
Гарда Тетяна, оргкомітет (програма, реєстрація) - 0977757876
Стебелєв Андрій Валентинович, оргкомітет (оргпитання) - 0679006345




5 коментарів

avatar
Молодцы организаторы! Пииты всех стран объединяйтесь!
avatar
НСПУ - Націонал-Соціалістична партія Украини? )))))
avatar
Фестиваль, на мой взгляд, прошел успешно. А как же иначе, когда за дело берутся "Лирики Трансцендента"! Программа реализована полностью, гран-при досталось молодому украиноязычному автору из города Бар Винницкой области Васылю Пастушене. Поэтический ринг на руинах ставки Гитлера "Вервольф" выиграла известная в Виннице поэтесса Елена Асачёва. Всё по честному! Убедительны были гости из Крыма, столицы, Львова. Всем спасибо за драйв и праздничное настроение. С Маковеем! smile
avatar
Да, все было просто отлично! Молодцы ребята. Невзирая на жару и летнюю апатию, фестиваль состоялся и прошел на "ура". Большое спасибо организаторам!
avatar
Спасибо дорогим Андрею Стебелеву и Лёне Борозенцеву за приглашение на фестиваль, но... я представил, каким варёным и невыспавшимся я бы приехал в Винницу в такую жару и не постигло бы меня в итоге то же, что и Влада Клёна. Уж чем-чем, а двужильностью я никогда не отличался (не, ну передвигайся я чуть эргономичнее как для ХХІ века - приехал бы как миленький; и спрашивается, от работы на заводе надо было украинскому законодательству меня отстранять или от вождения?!).
Надеюсь, для винничан фестиваль был не только содержательным, но и комфортным. Иногородним же с пяти утра до полуночи (с учётом отправления поездов) быть бодренькими в рекордную жару непросто...
Ещё раз спасибо и пардон, если что!

Залишити коментар

avatar