19 Квітня 2024, 20:07 | Реєстрація | Вхід
/ Перша та єдина в Україні презентація книжки наймолодшої письменниці Полісся - 19 Липня 2010

Перша та єдина в Україні презентація книжки наймолодшої письменниці Полісся

Категорія: «Події»
Дата: 19 Липня 2010 (Понеділок)
Час: 15:37
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1246



Своя Джоан Ролінґ з’явилася і в Україні. Тільки на відміну від англійської письменниці, українка Марія-Олександра Головакoва написала свою книжку про магію в 11 років.

На написання твору її надихнув переїзд батьків до столиці Філіппін Маніли. Цікаво, що основну частину книжки, Марія-Олександра, написала ще на Батьківщині. Її фентезійна повість називається «Саша і магія Філіппін». У своїй книжці, яка незабаром з’явиться в українських книгарнях, молода авторка не лише втілила бажання багатьох своїх ровесниць — оволодіти магією і подарувала своїм ровесникам історію про магію Філіппін, але й спробувала знайти справжнє джерело громадянських війн на Філіппінах та діями своїх героїв припинити їх назавше.

Перша та єдина в Україні презентація книжки наймолодшої письменниці Полісся відбудеться о 16.00, 20 липня (вівторок) у житомирській книгарні «Книгоманія», а за кілька днів після цього авторка разом із родиною повертається на Філіппіни.

За словами Марії-Олександри вона писала книжку для однолітків. Тому частину накладу книжки «Саша і магія Філіппін» буде подаровано дитячим та юнацьким бібліотекам Житомирщини.

На думку письменниці, читачам найбільше сподобаються моменти, які їй самій було писати найважче: « Найважче було прописувати сцени бою, магічні сцени, коли герої потрапляють на острів Мінданао і б’ються з привидом і лицарем Смерті Лу Датом — це було справді важко». 

Керуючий партнер агенції MSBrand Corporation Ксенія Сладкевич вважає, хоча книжка написана російською мовою, а Марія-Олександра живе на Філіппінах, її твору притаманне те, що вирізняє сучасну українську літературу серед інших:  «В неї є та риса, яку західні критики та перекладачі відзначають, як особливість сучасної української літератури — природна містичність. Не вигадана голлівудська містика, а містичність реального життя, і дуже природна магія. Саме це споріднює юну авторку з тим процесом, який називається сучасна українська література».  

Про автора

Марія-Олександра Головакoва народилась 19 березня 1998 року і до 11 років жила у Житомирі. Потім вона разом з родиною переїхала на Філіппіни. Саме звістка про майбутній переїзд до далекої і загадкової країни надихнула Марію-Олександру на написання своєї першої книжки, яку вона завершила восени 2009 року.

Сьогодні юна письменниця живе та навчається у столиці Філіппін — Манілі, полюбляє читати, плавати, мандрувати, їздити верхи. Зараз Марія закінчує свою наступну книжку з ілюстраціями в стилі манга — японських коміксів, мріє вивчити японську мову та заграти на флейті. 

Про книжку

Чотирнадцятирічна Саша разом з родиною переїздить з України на екзотичні Філіппіни. Там героїня зустрічає дивного хлопця Дейва, який допомагає розкрити її надзвичайний дар та знайомить Сашу зі світом справжньої магії. Дейву призначено навчити Сашу користуватись тією чарівною силою, котра в ній закладена, охороняти її та допомагати в боротьбі зі злом. Вони разом переживають Сашині невдачі та радіють її успіхам. Але, як тільки Саша починає оволодівати своїм даром, зло з планети Зелікс наносить перший удар...

Книжка написана одинадцятирічною письменницею для своїх ровесників, наповнена героями філіппінських легенд, небезпечними пригодами та найсправжнісіньким чародійством.

Ілюстрації до повісті «Саша і магія Філіппін», задовго до видання книжки, під враженням від прочитаного, зробила Інтернет-подруга юної письменниці — Євгенія Некрасова. Ці ілюстрації також увійшли до книжки. 

Інформація: MSBrand Corporation



0 коментарів

Залишити коментар

avatar