25 Квітня 2024, 04:35 | Реєстрація | Вхід
/ У петербурзькому метро почують Достоєвського - 2 Липня 2010

У петербурзькому метро почують Достоєвського

Категорія: «Новини»
Дата: 02 Липня 2010 (П'ятниця)
Час: 18:40
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1361


«Співчуття є найголовніший і, може бути, єдиний закон буття всього людства», «Людина є таємниця. Її треба розгадати, і якщо будеш її розгадувати все життя, то не кажи, що втратив час; я займаюся цією таємницею, бо хочу бути людиною».

Ці та інші думки Федора Достоєвського та героїв його творів пасажири петербурзького метрополітену почують 2 і 3 липня, напередодні та під час Дня Достоєвського, який вперше пройде в Петербурзі в першу суботу липня. Слова письменника озвучив голова міського комітету з культури Антон Губанков. 

«Чесно кажучи, не знаю, як пасажири поставляться до того, що в жаркий липневий день почують в метро слова про страждання і смирення. Але ми все-таки ризикнули: вибрали найвідоміші цитати Достоєвського про вічне— з «Ідіота», «Щоденника письменника», листів до брата», - заявив Антон Губанков. 

3 липня понад 20 установ культури — музеїв, театрів, бібліотек, кінотеатрів — представлять грандіозну програму. Будуть перформанси, виставки, флешмоб, екскурсії, вистави. Комітет з культури — ініціатор і організатор Дня Достоєвського - розраховує, що він стане традиційним.

Інформація: fontanka.ru



0 коментарів

Залишити коментар

avatar