28 Березня 2024, 17:01 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Творчі спілки [ Додати іншу організацію ]


Літературна спільнота «Перехрестя»

«Організації» | Категорія: «Творчі спілки»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Банкова, 2

Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 1806


Київська літературна спільнота «Перехрестя» (керівник – киянка Вікторія Осташ) була започаткована 2003 року при НСПУ.

Дні зібрань: 

  • Фіксовані – другий вівторок щомісяця в Будинку письменника НСПУ (вул. Банкова, 2; ст. метро «Хрещатик», вихід до вул. Інститутська, Конференц-зала) з 17:00 до 20:30.
  • Рухомі – за згодою учасників (один-кілька разів на місяць) у Дитячій б-ці № 9 Шевченківського р-ну Києва (вул. Білоруська, 34; ст. метро «Лук’янівська») з 17:00 до 20:00.
  • Імпровізовані – за бажанням учасників (необмежено) – парки, музеї, кав’ярні…

Діяльність:

  • вільне спілкування (буває – за чаєм-кавою…) 
  • читання й обговорення творів (власних і чужих)
  • співпраця з ін. літ. угрупуваннями і творчими організаціями
  • колективні та авторські виступи 
  • підготовка публікацій
  • презентації книжок і альманахів
  • творчі вечори (у тому числі – благодійні)

Упродовж усього періоду існування «Перехрестя» активно співпрацює із багатьма літугрупованннями - літстудіями, літооб'єднаннями і літтусівками Києва та інших міст України. Серед їх душевних друзів - літсередовища багатьох вишів (НТУУ "КПІ", КНУ імені Тараса Шевченка, а також драгоманівці, грінченківці...), поетична гутірка «Севама», літературні студії «Джерела» (Конотоп) та імені Андрія Малишка (Обухів), літературні об'єднання імені Василя Симоненка (Черкаси), «Вир» (Білопілля) та багато інших.




Теги: Вікторія Осташ, Будинок письменників, НСПУ, УРБА-Перехрестя, Перехрестя