29 Березня 2024, 00:53 | Реєстрація | Вхід

Юрій Андрухович удостоєний медалі Гете 2016

Дода_ла: pole_55 15 Червня 2016 о 15:33 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 2704
Матеріал підготува_ла: Goethe-Institut в Україні | Зображення: Goethe-Institut


За інформацією Goethe-Institut в Україні, письменник Юрій Андрухович удостоєний німецької медалі Гете 2016 року за свої заслуги. Він отримує нагороду разом з африканським фотографом Акінбоде Акінбії та грузинським директором музею Давидом Лордкіпанідзе

Кожного року Goethe-Institut вручає офіційну відзнаку Федеративної Республіки Німеччина, вшановуючи цим особистостей, які проявили особливі заслуги у справі популяризації німецької мови та міжнародного культурного обміну. Перелік удостоєних нагороди за 1955 по 2016 роки - PDF-документ.



Цьогорічне нагородження проходить в руслі провідної теми «Міграція культур – культури міграції». Юрій Андрухович перекладає німецьких поетів на українську мову, таким чином прокладаючи для місцевого читача новий шлях до німецьких класиків. Своєю власною письменницькою діяльністю він знайомить німецьку публіку з літературними теренами своєї Батьківщини. Центральними темами в його літературі постійно виступають процеси переміщення і міграції Європою.

Юрій Адрухович отримає медаль Гете разом з Акінбоде Акінбії та Давидом Лордкіпанідзе 28 серпня у німецькому місті Веймар.

2 вересня 2016 року Goethe-Institut спільно з Посольством Федеративної Республіки Німеччина проводить в Києві прийняття на честь лауреата. Запрошення та точна інформація про урочистості в Goethe-Institut буде розсилатися ближче до дати проведення.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar